Nedelja 09.12.2012.
08:00
Večernje novosti

Srpski skijaški centri spremni za turiste

Kopaonik pripremio niz pogodnosti za goste
 

"Sve je spremno, a obezbedili smo i mnogobrojne popuste za otvaranje skijaške sezone - kaže Ana Jovanović iz JP "Skijališta Srbije". "Pored promotivnog paketa za boravak na Kopaoniku ovog vikenda, oni koji su zakasnili mogu da odu 20. decembra na Tornik, gde će ski-pas biti 50 odsto jeftiniji".

I ne samo ski-pas, tokom "ski openinga" su jeftiniji i oprema, smeštaj i još mnogo toga. Dan snoubordinga zakazan je na Torniku za 29. decembar, i tada će biti niz povoljnosti za snoubordere. Ljubitelji klizanja mogu da dođu u centar Zlatibora, a oni koji vole sankanje mogu da odu na brdo Obudojevica.

Ski-opening i ski-pas

* Ski-opening na Kopaoniku - 7. decembra

* Ski-opening na Babinom zubu - 13. decembra

* Ski- openning na Torniku - 20. decembra

Tokom promotivnih nedelja ski-pas je za 15 odsto jeftiniji

* Šestodenveni ski-pas na "Kopu“ - od 10.200 do 10.710 dinara

* Šestodnevni ski-pas na Babinom zubu - od 4.570 do 4.940 dinara

* Šestodnevni ski-pas na Torniku - od 5.710 do 6.170 dinara

Posle špica sezone, ovogodišnja novina "Skijališta Srbije" su "promotivne nedelje", poput porodične na snegu, koja počinje 20. januara, kada porodice imaju popust od 15 odsto na sedmodnevne karte, školu skijanja, rentu i smeštaj. Isti popust imaju i parovi od 3. februara, kao i dame tokom "ženske nedelje", koja počinje 3. marta, a bonus je i besplatan spa-tretman.

Hoteli u kojima tokom "ski-openinga" i "promotivnih nedelja" skijaši imaju popust na Kopaoniku su "MK mauntin rizort“ ("Grand", "Anđela" i "Konaci"), na Staroj planini "Falkenštajner", a na Zlatiboru hoteli "Mona", "Palisad", "President" i "Beosport".

Paket-aranžman za Babin zub košta 135 evra, a skijaši će moći da se spuštaju stazom uz muziku didžejeva, da skijaju s poznatima, gledaju "fristajl" šou, kupaju se u bazenu, idu na masažu ili nauče da skijaju ukoliko su početnici. Međutim, za početnike je idealan Tornik, koji se naziva i fabrikom skijaša.

"Tornik je idealan za početnike i decu, jer ima blage padine i odlične instruktore", kaže Darko Đurović, direktor TO Zlatibor. "Tornik je pokriven sistemom za veštačko osneživanje, a na "crnoj stazi" Zmajevac su se održavala međunarodna takmičenja. Imamo i tri „crvene staze“, a razvijaćemo i alpsko skijanje, smučarsko trčanje i kros-kantri trke.

2024 © - Vesti online