Petak 07.12.2012.
19:47
Beta

Đilas ne poznaje budžet, a i govori neistine

Iz Ministarstva finansija upozoravaju da ovaj čovek na fotografiji, Dragan Đilas, "iznenađujuće ne poznaje budžetsku metodologiju", a i priča neistine oko potencijalne pomoći vrtićima
 


U saopštenju tog ministarstva, na čijem čelu je Mlađan Dinkić, ističe se da Grad Beograd ima apsolutnu slobodu u definisanju izdataka za finansiranje rada postojećih vrtića i izgradnju novih.


Gradu Beogradu je poručeno da u narednoj godini ima slobodu u da povećava izdvajanja za dečje vrtiće i da poboljša zarade vaspitačica, ali da istovremenom racionalizacijom poslovanja svih javnih preduzeća pojača ekonomsko uporište za tu meru.


Ističe se da Ministarstvo finansija podržava i ohrabruje sve lokalne samouprave, uključujući i Grad Beograd, da što više sredstava ulože u poboljšanje materijalnog položaja u obdaništima, jer su to opravdana ulaganja u budućnost mladih naraštaja i materijalni položaj njihovih porodica.


Po pitanju povećanja subvencija Ministarstvo finansija je, precizira se, prevashodno protiv povećanja postojećih subvencija za pokrivanje gubitaka u javnim komunalnim preduzećima, što je naznačilo svim lokalnim samoupravama u Uputstvu za sastavljenje lokalnih budžeta za 2013. godinu.


"Gradonačelnik Beograda svojom izjavom pokazuje iznenađujuće nepoznavanje budžetske metodologije, jer finansiranje predškolskih ustanova uopšte ne spada u kategoriju subvencija", ocenilo je Ministarstvo finansija Srbije.

2024 © - Vesti online