Petak 07.12.2012.
07:11
A.K.

Švajcarac ubio zbog Dragane

Anvar A. ubijen u dvorištu
 



Silvanovi prijatelji kažu da je pucao zato što su tunišanski azilanti često prilazili Dragani, koja s porodicom živi u tom centru i spopadali je. Samo dva sata pre nego što se dogodila tragedija Silvan B. je na Fejsbuku postavio fotografije na kojima razmenjuje nežnosti sa Draganom. A onda je sa napunjenim pištoljem krenuo u azilantski centar koji se nalazi u blizini njegove kuće.
 

Već u dvorištu azilanstkog centra Silvan je izvadio pištolj i pucao u Tunišanina Anvara A. (30) koji je došao da poseti zemljaka. Sa samo metar i po udaljenosti Švajcarac je ispalio nekoliko metaka u grudi nesrećnog mladića. Na mestu događaja našao se i Avarov prijatelj Hiaem J. (29).
 

- On mu je pucao u grudi. Anver je istog trenutka pao u sneg obliven krvlju. Bilo je strašno, pucao je do poslednjeg metka. Prepao sam se na smrt, mislio sam da će i meni da presudi, rekao je Hiaem J.

FATLANA LJUBAV: Silvan B. i Dragana S.

Nakon toga Silvan B. pobegao je kući, a onda pozvao policiju, pa je uhapšen.
Komšija Silvana B, Selim Demirdevenler (23), koji je sa njim išao u školu (Berufssaule für Detailhandelsangestellte), kaže da nikada ne bi pomislio da on može da ubije. Priča da je dobar mladić, uvek ljubazan.

- Tunišanski azilanti su spopadali njegovu devojku Draganu i to ga je strašno nerviralo i ljutilo. Verujem da je ljubomora uzrok takve reakcije Silvana, rekao je Demirdevenler.

On kaže da je Silvan B. često dolazio u azilanski centar i da su se posete Dragani gotovo uvek završavale svađama sa severnoafričkim azilantima, te da je on bio jako ljubomoran na Tunižane. Silvan B, kako kaže, voleo je oružje i bio zaluđen njime. Posedovao je dva pištolja i pušku.
 

Porodica Silvana B. je u šoku. Otac Beat B. (69) tvrdi da je njegov sin ubio u samoodbrani. Međutim, Silvan B. je sve priznao, a tužilac mu je odredio pritvor.
 

Učio srpski


- Silvan B. se zabavljao pola godine sa Draganom. ona je Srpkinja i živi u tom azilantskom centru sa porodicom. Toliko je bio zaljubljen u Draganu da je učio i srpski jezik, kaže Silvanova prijateljica Danijela Ciger (22). 

2024 © - Vesti online