Petak 07.12.2012.
11:41
Vestionline, Beta

Rukometašice Srbije: Namučila nas Ukrajina

Kapitenka Srbije Andrea Lekić

"Napatile smo se, nisu nam funkcionisali ni odbrana, ni napad. Taman kada je trebalo da se odvojimo na četiri-pet golova razlike mi promašimo zicer i psihološki padnemo. To nas je mnogo koštalo, ali mi je drago što smo pobedile. Bolje je ovako da pobeđujemo, nego da padamo u formi", kazala je Sanja Damnjanović posle pobede nad Ukrajinom 25:23 u beogradskoj Areni.

Jelena Popović, koja je uz Damnjanovićevu bila najefikasnija u srpskoj ekipi sa po pet golova, kazala je da je utakmica bila jako teška.

"Bilo je pakleno. Opet smo osećale mali pritisak, jer smo morale da pobedimo kako bismo prošle u drugi krug, a Ukrajina je pružila dobar otpor. Toliko smo se umorile da nemamo snage ni da se radujemo ovom trijumfu", kazala je Popović.

Kapiten srpske selekcije Andrea Lekić rekla je da je zadovoljna zbog pobede, kao i zbog činjenice da je ekipa izdržala psihološki pritisak.


"Nije nam bilo lako, jer su svi očekivali pobedu i dva boda. Ali, sa druge strane prijalo je to što je u Areni bilo više gledalaca nego protiv Norvežanki i ta podrška nam je mnogo značila. Srećne smo i zadovoljne, okrećemo se narednim mečevima i nadam se novim pobedama", poručila je Lekićeva.

Bek Jelena Erić je rekla da je utakmica bila teška i da su se reprezentativke Srbije mnogo namučile.

"Bila je jako teška utakmica... Zaista smo dale sve od sebe, mnogo smo se mučile, ali je najbitnije da smo se borile i na kraju pobedile. Protiv Češke moramo mnogo, mnogo bolje, najbolje što možemo", kazala je Erić.

Desno krilo Srbije Katarina Krpež istakla je da njena ekipa u nastavku takmičenja mora da igra mnogo bolje.

"Opet nas je uhvatio neki grč na početku utakmice, ne znam zašto nam se to dešava. Posle toga smo dobro krenule, pa opet pale... To ne sme da nam se dešava u predstojećim utakmicama", istakla je Krpež.

Srbija će u sledećoj utakmici igrati protiv Češke u subotu, 8. decembra od 20.15 sati u beogradskoj Areni.

2024 © - Vesti online