Četvrtak 06.12.2012.
15:59 >> 16:23h
Beta

Kosmetski Srbi sa državnim vrhom

U zgradu Predsedništva oko 15 sati ušli su i potpredsednici Vlade Srbije Rasim Ljajić, Jovan Krkobabić i Suzana Grubješić
 

Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić u zgradi Predsedništva razgovara sa predstavnicima Srba sa severa Kosova i Metohije. Sastanku prisustvuju premijer Ivica Dačić i troje potpredsednika Vlade.

Srbi se protive tom sporazumu i ocenjuju da će njima biti uspostavljena granica prema centralnoj Srbiji. Oni blokiraju radove na uspostavljanju punkta na prelazu Jarinje, na severu Kosova.

Sa druge strane, premijer Srbije Ivica Dačić je kazao da neće biti granice, niti državnih obeležja na prelazima, i da kosovski Srbi neće morati da menjaju srpska dokumenta da bi tuda prelazili.

U zgradu Predsedništva oko 15 sati ušli su i potpredsednici Vlade Srbije Rasim Ljajić, Jovan Krkobabić i Suzana Grubješić.

Novinari su videli i direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Aleksandra Vulina i šefa tima za tehničke pregovore sa Prištinom Dejana Pavićevića, kao i predsednika Skupštine Srbije Nebojšu Stefanovića.

Sprovođenje sporazuma o integrisanom upravljanju prelazima jedan je od uslova da EU odobri početak pregovora sa Srbijom o njenom prijemu u EU.

2024 © - Vesti online