Petak 07.12.2012.
08:00
Vestionline

Oči kao krila leptira sa samo dve boje

Da dvobojna šminka ne bi izgledala previše upadljivo treba dobro iskombinovati boje koje se moraju slagati, bilo one komplementarne ili kontrastne. Tako će mornarska plava i žuta kombinacija delovati vrlo upečatljivo, a najbolje će stajati ženama sa smeđim očima. Kombinacije tirkizne i ljubičaste odlično će stajati damama sa zelenim očima, dok će kombinacija ružičaste i ljubičaste odgovarati plavim očima. Iako su mnogi skeptični prema ovom trendu, takozvani efekt leptira, kako ga zovu, predivno naglašava oči.

Za dramatičan dvobojni efekt ne morate senčiti ceo kapak, već se postiže nanošenjem jedne boje u unutrašnji ugao oka tako da pratite liniju kapka sve do njegove sredine, a olovkom u drugoj boji senčate donji kapak od spoljašnjeg ugla oka prema sredini. Šminkeri za zimu predlažu kombinaciju ljubičaste i zelene boje, kao i plavih i sivih nijansi.


"Za ultra seksi izgled koristite plave, ljubičaste i zlatne nijanse koje ćete ukombinovati u 'smoki ajs' izgled", savetuje slavna šminkerka Pet MekGrat koja je ovaj leptir-efekt osmislila za reviju Roberta Kavalija.


Kada se ovako šminkate obratite pažnju da ne kombinujete intenzivnu ružičastu (pink) ako imate veoma svetao ten, jer ćete tako izgledati još bleđe. Za one bele puti bolje je da probaju kombinaciju srebrne i bakarne. Ako je vaš ten srednje taman ili taman, nećete pogrešiti s tirkiznim i drugim neonskim nijansama. Izgled upotpunite rumenilom bez svetlucavih čestica i neutralnom bojom ruža za usne.

Oni koji vole da "igraju na sigurno" mogu odabrati neutralnu i mat crnu olovku bez pigmenata i kombinovati je s olovkom bilo koje jarke boje. Ako ćete kombinovati dve senke, odaberite bež i onu koja je najsličnija vašoj boji očiju. Bež senku stavite na gornji kapak, a drugu nijansu obilno nanesite ispod trepavica na donjem kapku. Za dnevni izgled dve boje kombinujte samo na gornjem kapku, koristite ajlajner i senku, a pogled uokvirite jednim slojem maskare.

2024 © - Vesti online