Četvrtak 06.12.2012.
11:08
Vestionline, novosti.rs

FSS pokrenuo postupak protiv Miljkovića

Od nesportskog ponašanja do nasilja na sportskim terenima - Aleksandar Miljković

Bek Partizana Aleksandar Miljković dva puta je uhvatio za gušu defanzivca Spartaka Gorana Antonića i zaradio samo žuti karton od sudije Miodraga Gogića.

Praksa u svetu, a pogotovo u UEFA je da se svaki prekršaj tog tipa kažnjava isključenjem, a potom oštrom kaznom. U slučaju sudijske greške na osnovu TV snimka može da se pokrene postupak. Zajednica superlige to nije inicirala, ali jeste Disciplinska komisija FS Srbije.

"Zatražili smo dodatnu izjavu Aleksandra Miljkovića, zatim igrača Spartaka Gorana Antonića, ali i ostalih službenih lica. Od Zajednice Superlige potražili smo da nam dostave sve raspoložive snimke, jer postoje i kadrovi iz drugih uglova, pa želimo da budemo sigurni u odluku", istakao je predsednik disciplinaca Slobodan Pajović.


Ukoliko se i činjenično potvrdi Miljkovićeva krivica, njegov postupak može da se podvede pod nesportskim ponašanjem, ali i pod fizičkim napadom na protivničkog igrača za vreme ili van igre, čak i kao nasilje na sportskim terenima!

"Ne želim da prejudiciram stvari, sačekajte da prikupimo svu potrebnu dokumentaciju", nije želeo da se izjašnjava Pajović.


Od načina na koji “disciplinci” okarakterišu postupak Miljkovića, zavisiće i visina kazne.

2024 © - Vesti online