Sreda 05.12.2012.
18:25
Vesti

Ivana i Milica na brazilskom pesku

Izvidnica u Rio de Žaneiru - Milica Mandić i Ivana Maksimović

Na dvonedeljne pripreme, u Brazilu će do 19. decembra, zajedno sa svojim trenerima i medicinskim osobljem, boraviti: Ivana Maksimović (streljaštvo), Milica Mandić i sparing partnerka Tijana Bogdanović, Damir Fejzić i Dragana Gladović (tekvondo).


Ideja OKS bila je da se na mestu održavanja sledećih OI, pre svega osvajačima medalja i mladim perspektivnim sportistima, koji su viđeni za vrhunske rezultate na Igrama u Riju 2016, a kojima je u ovom periodu odgovarala ova vrsta priprema, organizuje dvonedeljni boravak u ovom brazilskom gradu.


Mandićeva je na Igrama u Londonu osvojila zlato, u kategoriji preko 67 kg, dok je Maksimovićeva bila srebrna u disciplini malokalibarska puška trostav.

"Čeka nas naporna sezona tako da su nam ove pripreme vrlo važne. Ovo će biti odlična prilika da se upoznamo sa onim što nas očekuje u Brazilu za četiri godine. Nema boljeg načina da se pripremimo za predstojeće izazove“, rekla je pre polaska na put Ivana Maksimović.

"Puno će nam značiti ove pripreme jer će predstojeća sezona u kojoj me očekuje i Svetsko prvenstvo biti izuzetno teška. Imaćemo dosta napornih treninga, baziranih na tehnikama i sparingu. Ekipa nam je mlada i perspektivna, puna energije, što je veoma bitno kad se mnogo trenira”, izjavila je olimpijska šampionka Milica Mandić.


Od 11. do 15. decembra i generalni sekretar OKS Đorđe Višacki boraviće u Riju na Otvorenom danu za nacionalne olimpijske komitete, koji domaćini organizuju za predstavnike svih nacionalnih olimpijskih komiteta.

2024 © - Vesti online