Četvrtak 06.12.2012.
08:00
Vestionline

Nokia Lumia 620 - pristupačan mladalački smartfon

Promenljiva maska nudi telefon čiji izgled može da odgovori svakom ukusu
 

"Nokia Lumia 620" je napravljena korišćenjem nove tehnologije bojenja u dve boje pod imenom "dual-shot", kojom se omogućuju varijacije upečatljivih boja i efekata tekstura. Osnovni cilj ove tehnike je da se dobije poseban osećaj dubine i spoja boja. Sa sedam različitih i zamenljivih maski za koje se korisnici mogu opredeliti, "Nokia Lumia 620" može biti prilagođena svačijem ličnom ukusu i stilu.


"Sa inovativnim dizajnom, najnoviji Windows Phone 8 sotver i prepoznatljivo kroisničko iskustvo koje dolazi od kompanije Nokia, kao što su Nokia Lenses aplikacija, ili Nokia mape i Nokia Music, Nokia Lumia 620 je vrlo konkurentan smart telefon u pristupačnoj cenovnoj grupi", rekla Je Džo harlou, izvršni potpredsednik odeljenja Nokia Smart uređaja. 


Ovaj smart telefon ima visokokvalitetna sočiva kamere koja pridodaju kreativni potencijal glavnoj kameri od 5 megapiksela i pomoćnoj, prednjoj, VGA kameri. Kinematografska sočiva dodaju jednostavne animacije statičnim fotografijama, dok "Smart Shoot" tehnologija stvara jedan, savršen snimak od više slika i čak uklanja neželjene predmete sa slike.


Kada su u pitanju mape i navigacija telefon koristi Nokia Maps aplikaciju, Nokia Drive, Nokia Transport i ekskluzivnu Nokia City Lens. Nokia CIty Lens prikazuje informacije o lokalnim sadržajima prikazujući ih iznad zgrada koje se posmatraju kroz objektiv kamere.


Nokia Music servis omogućuje besplatan striming pesama, bez reklama i bez potrebe za registracijom ili pretplatom, uz mogućnost i preuzimanja plejliste kako bi ih preslušavali u ofline režimu.


Windows Phone 8 operativni sistem na Nokia Lumia 620 telefonu nudi personalno iskustvo smart telefona. Podesive žive pločice ("Live tiles") osvežavaju sadržaj na početnom ekranu. Pločica "People" sažima informacije iz različitih imenika i društvenih mreža na jednom mestu, čineći jednostavnim da se ostane u kontaktu sa prijateljima ili podese kontakti grupa.

Sa "Me" pločice, korisnici se mogu prijaviti na svojoj lokaciji, osvežiti statuse na društvenim mrežama ili čet servisima, saznati šta je novo i pratiti notifikacije koje se pojavljuju na mrežama kao što su Fejsbuk, LinkedIn i Tviter. Windows Phone 8 uključuje i Xbox Live, Microsoft Office, 7GB online SkyDrive prostora i brže pretraživanje interneta sa Internet Explorer 10 pretraživačem.


Ove odlike i sposobnosti obezbeđuje Qualcomm Snapdragon S4 Plus procesor.


Nokia Lumia 620 će biti dostupna u nizu boja koje uključuju limeta zelenu, narandžastu, žutu, cijan, belu i crnu. Sa očekivanom cenom od 249 američkih dolara (ne uključujući takse i poreze) Nokia Lumia 620 će biti isporučivana od januara 2013. godine u Aziji, a potom u Evropi i Bliskom Istoku. 

2024 © - Vesti online