Sreda 05.12.2012.
11:08
Blic

"Mišić nagrađen, a ja do kraja života invalid"

Mišića na izlasku iz zatvora dočekao zagrljaj
 

Uroš Mišić, navijač Crvene zvezde koji je osuđen zbog pokušaja ubistva policijaca Nebojše Trajkovića na fudbalskoj utakmici Crvena zvezda - Hajduk, septembra 2007. godine, izašao je juče iz zatvora u Zabeli.

Mišić je policajca Trajkovića napao upaljenom signalnom bakljom koja gori temperaturom od 1.000 stepeni, o čemu svedoči i video snimak.

"​Kako da oslobodite čoveka koji vas ubija, bode, koji vas pali? Hteli su da me upale, da izgorim kao sveća. I kako ja sada da se pomirim sa njegovim oslobađanjem. Kakva je to država? Da pustiš onoga koji je nekoga svesno zapalio, uništio mu život, i njemu i njegovoj porodici. Pored mene pati cela moja porodica. Ja na tom stadionu nisam bio radi sebe, nego radi interesa države. Država sada trči da pomogne istoj toj Crvenoj zvezdi a nikada se nije pitala, gde je Nebojša, kako mu je. Kako taj čovek živi? Nemam više ništa da kažem", izjavio je Trajković za Radio Slobodna Evropa.

Mišić je na prvom suđenju u septembru 2008. bio osuđen na deset godina zatvora zbog pokušaja ubistva, a kazna mu je kasnije prepolovljena. Vrhovni kasacioni sud je u martu ove godine potvrdio pravosnažnu presudu kojom je Mišić osuđen na pet i po godina.

Slučaj Uroša Mišića tako je postao simbol navijača, a parole sa porukama tima "Sloboda za Uroša" ili "Pravda za Uroša" masovno su ispisivane po gradovima u Srbiji.

2024 © - Vesti online