Sreda 05.12.2012.
11:30
Večernje novosti

Gojković: Branili me od Šešelja

Nikolić i Vučić su me branili od Šešelja: Maja Gojković novo pojačanje naprednjaka
 

"Od početka sam u parlamentu podržavala vladajuću većinu, a posle isteka 100 dana vlade odlučili smo da se pridružimo naprednjacima. Velika je obaveza i privilegija biti deo tog tima za promene, pogotovo u ovom trenutku kada se rasplamsala borba protiv korupcije i kriminala. Preko SNS i Aleksandra Vučića vode se najvažnije bitke u ovoj državi, i to je svakako izazov.

Gojkovićeva nam je rekla i da se još ne zna da li će njena Narodna partija i na papiru prestati da postoji, pošto je kolektivno pristupila najjačoj političkoj opciji.

"Pravni timovi SNS i NP još traže formu sporazuma koji ćemo vrlo brzo da potpišemo Vučić i ja. Videćemo i kakva bi zaduženja u novoj sredini mogli da dobiju i moje kolege iz NP, u čijem predsedništvu skoro niko nije bio član SRS".

Gojkovićeva nas uverava i da nikada nije bilo sukoba između nje i Nikolića i Vučića.

"Prva sam u okviru SRS predlagala krupne reforme, ali tada za to u vrhu stranke nije bilo sluha, pa me je Vojislav Šešelj izbacio. Ali znam da su me i Nikolić i Vučić branili koliko god su mogli u tom trenutku.

Posle višednevnih pregovora sa rukovodećim ljudima SNS, predsedništvo NP 17. novembra je donelo odluku o kolektivnom učlanjenju u naprednjački tabor.

2024 © - Vesti online