Četvrtak 06.12.2012.
08:48
Vesti

Petosobni luksuz ispod zemlje

Zanimljiva nastamba u Kuber Pidiju
 


Jedinstveno imanje je na kraćem odstojanju od prodavnica, blizu terena za golf i smešteno je u super-tihom delu mesta. Informacija iz oglasa zvuči fantastično! Ali, ima i zamka: kuća je ispod zemlje, iskopana usred pustinje. U stvari, nema prozora ili kuhinju. Ima struju, pa se može tretirati i kao pećina sa svetlom.


Imanje je još jedan dokaz kako su trgovci nekretninama u stanju da uspešno reklamiraju ama baš sve što prodaju: "kuća" je u njihovim oglasima opisana kao idealno mesto za lični doživljaj, s višestrukim prostorima namenjenim celoj porodici.
"Kuća" je na prodaju po ceni od 80.000 dolara i predstavlja jednu od nekoliko nastambi iskopanih pod zemljom i ponuđenih tržištu u Kuber Pidiju, 846 kilometara severno od Adelejda.


Srpskoj zajednici i šire ovo mesto je poznato i po tome što se ovde nalazi jedinstvena pravoslavna crkva, takođe izgrađena pod zemljom.


Jer, većina od 1.700 stanovnika živi baš u podzemnim kućama, što je način da se u ovoj "prestonici opala", izbegnu ekstremne vrućine na površini gde temperature tokom leta dostižu 50 stepeni Celzijusa. Kuber Pidi ne može se pohvaliti ni hladovinom na površini - ovde je veoma malo drveća.


Budućim vlasnicima ponuđeno je i da lako dođu do većeg prostora. Potreban vam je garderober, kopajte rupu. Još jedna spavaća soba? Kopajte još veću rupu. Uz sve, imate još i šansu da nađete i nešto opala.

2024 © - Vesti online