Sreda 05.12.2012.
08:00
Vestionline

Lokitron - umesto ključevima otvorite ulazna vrata "ajfonom"

Uz pomoć aplikacije i sistema ugrađenog na branu upravljate svojim vratima
 

Lokitron sistem se sastoji od uređaja i aplikacije za vaš smartfon, a omogućava vam da daljinski otključavate i zaključavate vrata.  Ovaj zaista genijalan koncept koji su razradili dizajneri u Lokitronu nudi korisnicima mir jer više neće morati da brinu o ključevima. Na primer, dolazi vam rodbina ili prijatelji, a nikoga nema kod kuće da ih dočeka i otvori im vrata. Uz pomoć Lokitrona jednostavno ćete daljinski svojim gostima moći da otvorite ulazna vrata.


Uređaj se instalira lako za nekoliko minuta na bravu vaših ulaznih vrata. Gde god da se nalazite, uvek ćete moći da ih zaključate ili otključate uz pomoć aplikacije na telefonu.

Sistem takođe svaki put kada se vrata otključaju ili zaključaju šalje obaveštenje o tome. Čak i da odete iz svog stana ili kuće i zaboravite da zaključate za sobom, Lokitron će se pobrinuti za bezbednost vašeg doma.

Štaviše, ako imate model "ajfon 4S" ili "ajfon 5", nećete morati ni da ga vadite iz svog džepa ili torbice. Lokitron će detektovati vaš dolazak kući koristeći ugrađenu blutut 4.0 vezu, a ukoliko vam neko kuca na vrata, o tome će vam Lokitron takođe poslati obaveštenje.

Lokitron sistem je za sada još u eksperimentalnoj fazi, ali se očekuje da će u skoroj budućnosti biti i komercijalno dostupan. Naime, dostupan je samo u pre-narudžbi po ceni od 149 dolara.

2024 © - Vesti online