Sreda 28.10.2009.
12:00

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/print.phtml on line 37

Rampa za Gula

Delikatna situacija: Abdulah Gul i Slavica Đukić-Dejanović

Iako je protokolom bilo predviđeno da se predsednik Turske Abdulah Gul obrati poslanicima u Skupštini Srbije do toga nije došlo.

Predsednik Skupštine Slavica Đukić-Dejanović objasnila je da je poseta otkazana zbog toga što je "usaglašavanjem protokola, utvrđeno da će turski predsednik u Beogradu boraviti kraće nego što je planirano".
- Išlo se metodom eliminacije, u skladu sa predlogom njegovog protokola - rekla je ona novinarima u Skupštini, i naglasila da otkazivanje nema nikakve veze sa protivljenjem opozicije njegovoj poseti.


Zoran Krasić (SRS): "Prepali su se majica sa likom Šešelja"

Kako "Vesti" saznaju, međutim, poslanici opozicije su se nekoliko dana pre nego što je Gul stigao u Srbiju, više puta obratili predsedniku parlamenta, upozoravajući da je neprimereno da im se prvi čovek Turske obraća zato što je ta država priznala lažnu kosovsku državu.
 

Opozicija je nagovestila i da će u slučaju da se Gul pojavi u parlamentu bojkotovati njegov govor. Poslanički klubovi Nove Srbije, Demokratske stranke Srbije i Srpske napredne stranke tražili su prethodno pismeno da se otkaže Gulova poseta.

(Opširnije u štampanom izdanju "Vesti" za 28.10.)

2024 © - Vesti online