Utorak 04.12.2012.
19:09
24sata.rs

Srpska firma: Kao u Guglu, samo bolje

Divno je kad poslodavac učini da su mu zaposleni srećni na svom radnom mestu! (Foto: Ilustracija)
 

Ono što izdvaja "Nordeus" od većine srpskih firmi, na prvom mestu su primanja.

- Plate su znatno iznad srpskog proseka, u rangu s platama koje dobijaju radnici u svetskim kompanijama koje se bave sličnom delatnošću. To znači da neko ko želi da se bavi pravljenjem kompjuterskih igara ne mora da ide iz Srbije da bi dobro zarađivao- kaže Nikola Čavić, direktor razvoja u "Nordeusu", firmi koja je među pet najvećih partnera Fejsbuka na globalnom nivou.

Čavić kao veliku prednost rada u ovoj kompaniji ističe i mogućnost profesionalnog napredovanja.

- Svaki naš zaposleni može o trošku firme da učestvuje na stručnim skupovima u inostranstvu, posećuje partnere i razmenjuje znanja i dodatno se usavršava. Vodimo računa o tome da svi budu zadovoljni jer tako svi daju svoj maksimum. Ambicija, talenat i kreativnost su tri stvari koje svako ko radi kod nas mora da poseduje. Svim radnicima „Nordeusa” se socijalna i penziona davanja uplaćuju i redovno i privatno, pa zaposleni manje brinu o budućnosti od ostalih u Srbiji, što im omogućuje da budu više posvećeni poslu - kaže Čavić za "24 sata".

A zbog čega se "Nordeus" poredi sa Guglom, najpoželjnijom kompanijom za rad u svetu?

Klizno radno vreme - niko nema obavezu da dođe u propisano vreme na posao, već je najbitnije da zadaci na vreme i kvalitetno budu ispunjeni.

Treba reći i da je svakog jutra tu doručak, puni frižideri hrane dostupni svakome za džabe, a ide se toliko daleko da postoji i čovek zadužen za ljuštenje voća kako bi radnici pili kvalitetne sokove.

- Za ručak smo angažovali specijalnog kuvara, koji kuva samo za nas. Svako napiše šta želi za ručak idućeg dana i to sutradan ima servirano. Četvrtkom je na meniju neka egzotična kuhinja, kineska, libanska, kako se dogovorimo - kaže Aleksandra Perikoti, zadužena za ljudske resurse u kompaniji.

Posebna pažnja u "Nordeusu" se posvećuje zdravlju.

- Svi naši zaposleni mogu da se bave sportom koji žele. Utorkom igramo fudbal, sredom neki sezonski sport, četvrtak je rezervisan za basket, a ko želi, može i na karting, skijanje na vodi, pejntbol... Zdravlje nam je na prvom mestu, stolovi i stolice ciljano su nabavljeni da zadovolje najveće ergonomske zahteve i standarde - završava Čavić priču o uslovima rada u "Nordeusu".

2024 © - Vesti online