Utorak 04.12.2012.
12:15
Vestionline

Počinje Evropsko prvenstvo za rukometašice

Domaćin na EP - rukometašice Srbije

Deseto Evropsko prvenstvo (4-16. decembar) u rukometu za žene, počinje danas u Vršcu, Novom Sadu, Nišu i Beogradu, gde će se održati sama završnica.

Naše rukometašice večeras u 20.15 sati u "Kombank areni“ počinju takmičenje protiv Norveške, evropskog vicešampiona.

Po istom principu kao i kad su igrali muškarci, 16 ekipa podeljenih u četiri grupe biju bitke za prva tri mesta, a u drugoj fazi se formiraju dve grupe po šest timova, od čega će po dve najbolje ići u polufinale.

Selektor Saša Bošković obećava maksimalnu borbenost od početka šampionata.

"Očekujemo da već protiv Norveške damo svoj maksimum. Najbolja su reprezentacija na svetu, imaju fantastične rezultate već 15 godina, osvojile su sve što su mogle i čast nam je da igramo sa njima. Sticajem okolnosti, već na startu ukrštamo koplja, ali učinićemo sve da dođemo do povoljnog rezultata", kazao je selektor Bošković i dodao:

"Protivnike ćemo napasti odbranom. Samo čvrstom defanzivom i strpljivim napadom možemo do bodova, ko god da nam je rival. Sada pričamo o Norveškoj, malo smo pominjali Ukrajinu, Češku gotovo da nismo ni dotakli. Idemo iz meča u meč", dodao je šef stručnog štaba Srbije.

Program u Beogradskoj areni danas započinju Ukrajina i Češka (17.45). Ceremonija svečanog otvaranja je zakazana za 19.50 časova.

2024 © - Vesti online