Utorak 04.12.2012.
10:09
Jutarnji

Šta je i gde je američka "Lokacija 911"?

"Vašington post" je objaivio ovaj plan smatrajući da je to možda plan objekta
 

Prema javno dostupnim podacima, gradnja bi trebalo da traje najmanje dve godine i košta 100 miliona dolara. Na prvom nivou biće smeštene učionice, a na trećem veliki amfiteatar. U sklopu kompleksa biće i laboratorija, sva vrata biće otporna na eksplozije, a ceo kompleks zaštićen od radijacije i imaće vrlo strogo obezbeđenje.

Prva tri nivoa ispod zemlje imaće površinu od oko 3.800 kvadratnih metara svaki, dok će dva najniža nivoa biti nešta manja i služiće kao magacin za zalihe i opremu.


U izgradnji ovog ogromnog kompleksa mogu da učestvuju jedino američke firme, a njihova radna snaga sme biti s vrlo ograničene liste zemalja koje uključuju Kanadu, zemlje zapadne Evrope i Poljsku. Palestincima je izričito zabranjen rad na postrojenju.

Obezbeđene za vreme izgradnje biće izuzetno visoko - gradilište će biti pod stalnim nadzorom izraelskog obezneđenja s predhodnim iskustvom služenja u vazdušnim snagama, postojaće samo jedan ulaz i izlaz iz gradilišta, a pristup gradilištu za vreme radnog vremena biće zabranjen svima osim kamionima sa zalihama.

Čemu će ova građevina ispod baze izraelske vojne avijacije služiti za sada nikome nije potpuno jasno.

2024 © - Vesti online