Utorak 04.12.2012.
09:41
RTS

Mogli iz Indonezije i njegov tigar

Mladić i njegov ljubimac: Cica-maca se ponekad zaboravi kolika je
 

Sasvim je uobičajeno da ljudi u određenim vrstama životinja pronalaze bliske prijatelje, ali u tu grupu, svakako, ne spadaju tigrovi. To je, međutim, demantovao 31-godišnji Indonežanin Abdulah Šols, koji život deli sa četvorogodišnjim bengalskim tigrom. Dva drugara se gotovo ne razdvajaju. Svakodnevno se igraju, trče, jedu, pa čak i spavaju zajedno, piše "Dejli mejl".

Ovaj neobični čovek, koji veoma podseća na Moglija, junaka "Knjige o džungli", pronašao je svog tada tromesečnog neustrašivog prijatelja u oblasti Malang. Svi su u početku bili pesimistični i nisu verovali da će njihovo druženje opstati, ali posle dve godine Abdulah je širom Malanga postao poznat kao "dadilja za tigrove".


Koliko su mladić i tigar emotivno vezani potvrđuje i to što je Abdulah odlučio da napusti svoju kuću i preseli se u pomoćnu zgradu u dvorištu, kako bi sa svojim drugarom mogao da provodi i noći.

Njihove igre često deluju zastrašujuće, ali ponosni Indonežanin tvrdi da ga tigar nikada ne bi povredio, jer ga smatra svojim "najbližim članom porodice". Ipak, jednom prilikom, nesvesan svoje snage, tigar je slučajno zakačio Abdulaha kandžama po licu i tom prilikom mu povredio oko i napravio ogrebotinu.

2024 © - Vesti online