Utorak 04.12.2012.
10:03
Vestionline, Kurir

Mesi i Gotovina na proslavi ulaska Hrvatske u EU

Čekaju ga na "Poljudu"? - Leo Mesi

Najbolji fudbaler sveta Lionel Mesi mogao bi narednog leta da gostuje sa svojom reprezentacijom u Hrvatskoj, u sklopu proslave ulaska ove države u Evropsku uniju. Tom prilikom početni udarac bi trebalo da izvedu generali Ante Gotovina i Mladen Markač.

Inicijativu za ovaj događaj pokrenuo je Tom Novak, vlasnik američke firme "X Sports Worldwide" ekskluzivnog zastupnika prijateljskih utakmica reprezentacija Argentine i Čilea, sa kojim je Srbija nedavno igrala meč u Švajcarskoj.

Tom Novak je inače Argentinac hrvatskog porekla i želja mu je da početni udarac na ovom meču izvedu nedavno oslobođeni generali.

"Za relativno pristojnu cenu Hrvatski fudbalski savez (HNS) dobiće dobar marketinški proizvod. U svetu marketinga kažu da je Bog na prvom mestu, potom ide Leo Mesi, a tek onda Lejdi Gaga. Očekujem da bi do februara 2013. godine gradonačelnici Buenos Arijesa i Zagreba mogli da zaključe sporazum o bratimljenju, a utakmica bi bila deo proslave tog događaja i proslave ulaska Hrvatske u Evropsku uniju u julu. Eto idealne prilike da generali Gotovina i Markač izvedu početni udarac", rekao je Tom Novak.

Utakmica bi se najverovatnije igrala u Splitu, a cena gostovanja reprezentacije Argentine iznosi oko milion dolara.

2024 © - Vesti online