Ponedeljak 03.12.2012.
12:41
Beta

Srbija i Kosovo otvaraju kancelarije za vezu?

Ivica Dačić i Hašim Tači razgovaraće u Briselu u utorak
 

Dnevnik piše da je moguće da zbog velikog pritiska iz zemalja članica EU Srbija popusti i prihvatiti otvaranje kancelarija, što će biti i doprinos približavanju Srbije Evropskoj uniji.


"Velike su šanse da se postigne dogovor o otvaranju kancelarija za vezu", rekao je za dnevnik visoki kosovski zvaničnik uključen u razgovore.


Premijer Srbije Ivica Dačić je posle prethodna dva sastanka sa Tačijem rekao da se ne razgovara o otvaranju kancelarija, već o razmeni oficira za vezu koji će pomagati u sprovođenju sporazuma.


Izvor Ekspresa navodi da je bilo pokušaja da se razgovor o otvaranju kancelarija uključi i na prethodnom sastanku dvojice premijera, ali je tada ocenjeno da je tema integrisanog upravljanja prelazima hitnija. Ekspres piše da će se o integrisanom upravljanju prelazima razgovarati i tokom sastanka u utorak.

I Bljerim Šalja na razgovorima u Briselu

Premijer Kosova Hašim Tači će u Brisel, na novu rundu razgovora sa predstavnicima Beograda, otputovati sa političkim koordinatorom dijaloga o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije, Bljerimom Šaljom, prvim potpredsednikom opozicione Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja.

Šalja je bio učesnik u svim dosadašnjim razgovorima Kosova i Srbije. U razgovorima o statusu Kosova kojima je posredovao bivši finski predsednik Marti Ahtisari, Šalja je bio koordinator političkih grupa za razgovore. On je i učesnik konferencije u Rambujeu 1999 godine.

2024 © - Vesti online