Ponedeljak 03.12.2012.
12:01
S. Aleksendrić - Vesti - Foto: Z. Marjanović

Nagrada dečacima ruku punih žuljeva

Iz škole u nadnicu: Braća Nikolić
 

Nikolići su dobili i 200 kanadskih dolara koje im je poslao donator čija je želja da ostane anoniman. On je poslao novac preko svoje prijateljice iz Niša, poželevši da im se kupi neophodna hrana. Milka Nikolić se obradovala i zahvalila na pomoći, poželevši da ova sredstva ipak budu namenjena popravci oštećene kuće koja je izgrađena 1980. godine, posle zemljotresa na Kopaoniku.

Kontakt adresa

 

Čitaoci koji žele da pomognu braći Nikolić i njihovoj samohranoj majci kontakt mogu da uspostave posredstvom telefona +0381 61 30 63 747. Adresa je: selo Popova, 18. 420 zadnja pošta Blace, Srbija. Na usluzi vam je, kao i uvek, i Redakcija "Vesti".

- Stiglo nam je toliko odeće i hrane da su sobice pune. Namirnice su nam kupljene zahvaljujući i donaciji naših zemljaka iz Amerike. Sada strepim da se zbog vlage brašno ne ubuđa, pa ne želim da pravim zalihe. Zahvalna sam svim dobrim ljudima koji su meni i mojim sinovima pružili ruku u nevolji.

- Dugo smo se sami borili sa svojom mukom. Duša me boli što nemaju pravo da budu deca, što u vreme kada se njihovi vršnjaci igraju i zabavljaju, oni moraju da rade da bi preživeli. Život nije uvek pravedan, učim ih da budu pošteni i vredni, nagrada će kad tad stići - kaže Milka koju je suprug napustio kada je Nikola bio beba, ostavivši je da sama brine o sinovima.


A oni su majci velika pomoć i oslonac, nadniče kada su u toku sezonski radovi i berba voća. Ne libe se da se prihvate teškog posla, Stefan dnevno za 400 dinara, a mali Nikola za 100 dinara. Ne žale se, odavno očevu podršku ne očekuju. Poslednji put kada su otišli da ga posete, dobili su batine. Toga ne vole ni da se sećaju.
Ali, ako u njegovom srcu za njih nema mesta, dečaci sada znaju da ga ima u srcima nekih novih prijatelja.

2024 © - Vesti online