Ponedeljak 03.12.2012.
05:46
Danas

Saslušanje Miškovića: "Lista od 24" i još ponešto

Dovodi se u vezu sa nekoliko spornih slučajeva: Miroslav Mišković, vlasnkik Delte
 

Na tom spisku, rađenom uglavnom prema izveštajima Saveta za borbu protiv korupcije, Mišković se dovodili u vezu sa nekoliko spornih slučajeva. Među njima je pokušaj da se zemljište na kome je njegov Delreal imao pravo korišćenja konvertuje u vlasništvo, ali bez nadoknade, jer je vrednost te lokacije, u izveštaju procenitelja, taman tolika da pokrije troškove koje je Del real uložio.

Pročitajte još:

* "Mišković i članovi njegove porodice nikad nisu poslovali s inkriminisanim osobama "

* Mišković u policiji bez branilaca

Iz Delta holdinga saopštili su da procedura nije sprovedena do kraja i da ta kompanija još nije upisana kao vlasnik. Mišković se pominje i kao akter u potpisivanju memoranduma o razumevanju, koji je sklopio sa Milanom Bekom i Slobodanom Radulovićem u kabinetu tadašnjeg premijera Vojislava Koštunice, što im je obezbedilo institucionalnu podršku za kasniju privatizaciju.

Takođe, on se vezuje i za spornu prodaju državnog i paketa malih akcionara Luke Beograd, pri čemu u cenu nije ušla prava procena vrednosti te kompanije. Njegovo ime kasnije se više nije pojavljivalo u tom slučaju, kao ni u privatizaciji Večernjih novosti, iako je u početku bilo nagoveštaja da je, uz Stanka Caneta Subotića i Milana Beka, i on jedan od učesnika.

Osim predmeta sa liste EU, očekuje se da će policiju interesovati i njegove veze sa Darkom Šarićem, o čemu su tek nedavno počeli da izveštavaju neki mediji, navodeći da je veza dugogodišnja i da o njoj svedoči niz zajedničkih poslova, poput izgradnje Belvila. Takođe, interesantni bi mogli da budu i detalji o privatizaciji putarskih preduzeća, u koje je ušao zajedno sa Milom Đuraškovićem iz Nibens grupe.

I iz tog posla se povukao, dok je Đurašković prošle godine uhapšen zbog malverzacija u kruševačkom FAM-u i posle nekoliko meseci je pušten da se brani sa slobode. Koliki je tačno broj privatizacija u kojima je Mišković učestvovao biće i za policiju teško da sazna.

U većini slučajeva kupovao je preko posrednika, bilo da su to ćerka firme kiparskog Hemslejd, gde je of šor sedište i svih njegovih preduzeća iz sastava Delta holdinga, ili preko trećih lica, pri čemu se, u slučaju kragujevačke trgovinske kuće u ulozi kupca našla i jedna sekretarica advokatske kancelarije, koja je ubrzo potom ugovor prenela na Miškovića.

2024 © - Vesti online