Ponedeljak 03.12.2012.
02:25
Beta, B92

Đilas: Besmislica da sam milijarder

Nisam "težak" milijardu i 200 miliona evra: Dragan Đilas, predsednik DS-a
 

"Ne znam napamet kolika je dobit. Ja sam 2005. godine preneo upravljačka svojstva. O tome ne želim da pričam, podaci su javni, firma je veoma uspešna. Rekao sam još 1992. godine da ću da uđem u politiku kada budem dovoljno finansijski nezavisan tako da niko ne može da utiče na mene", rekao je Đilas u emisiji "Utisak nedelje" na televiziji B92.

"Tomo, kako plaćaš ratu za stan?"

Đilas je pozvao predsednika Srbije Tomislava Nikolića da objasni kako plaća ratu za svoj stan na Novom Beogradu.
"Voleo bih to da čujem, ali nije ideja da se u politici bavimo time i ulazimo ko, šta... nego da vidimo ko šta zna da radi i kako radi. Ako je lopov, pravo u zatvor, istog sekunda, ali da ne blatimo ljude bez podataka", rekao je Đilas.

Na pitanje da li je toliko nezavisan da je Multikom grupa od 2005. godine do 2011. godine imala prihod od milijardu i 200 miliona evra, Đilas je odgovorio da je to "potpuna besmislica".

"Nikada nisam tužio medije niti ću, samo pozivam one koji pišu takve stvari pogledaju svoje pozicije, većina njih ima decu, pa neka razmišljaju o tome kada kažu za nekoga da ima milijardu evra na koji način ugrožavaju bezbednost njegove porodice i dece", rekao je Đilas.

Đilas je dodao da mora da se bori protiv "kriminalizacije" koja je na delu. "Pomislim ponekad da sam budala, jer kada smo otvarali firme u Sarajevu, Tirani, Banjaluci, Zagrebu i Ljubljani, uvek smo stavljali da je vlasnik firma iz Beograda, a nismo stavljali Sejšele, Belize i krili se, nego smo svu dobit donosili ovde i plaćali porez, ali sam
na to ipak ponosan", rekao je Đilas.

Đilas je pozvao dramskog pisca i poslanika Demokratske stranke Srbije Sinišu Kovačevića da mu se izvini.

"Nisam bio vlasnik Presa"

Đilas je ponovio da nije bio suvlasnik lista Pres, jer je posao
njegove firme takav da nikada ne može da bude vlasnik medija.
"Završio sam tu priču", rekao je Đilas.

"Siniša Kovačević kaže da Đilasova firma ima sve seukunde na RTS-u narednih pet godina, a nema, nego nema ni četvrtinu i to samo za ovu godinu. Očekujem da se Siniša Kovačević, ako je ozbiljan čovek, izvini i kaže da je imao pogrešne podatke. Ako to ne uradi, znači da je znao i tada da laže, pa mu nije smetalo", rekao je
Đilas.

Đilas je naveo i da nije poenta u tome da li je gradski menadžer Aleksandar Bijelić kupio džip ili ne, nego da li je kupio legalno ili ne.

"Ne postoji džip o 100.000 evra, plaćen je 54.000 evra, prijavio je ušteđevinu od 118.000 evra, prodao je auto, doplatio... sve je platio potpuno legalno, danas ima 25.000 evra manje, i šta je tu problem", rekao je Đilas.

List Kurir objavio je da je Bijelić kupio luksuzni džip "bmw x5".

"Ne znam dokle ću biti gradonačelnik Beograda"

Neizvesno do kada će da bude u fotelji gradonačelnika Beograda: Dragan Đilas

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio je da ne zna da li će na toj funkciji biti kratko ili do kraja mandata, ali da među odbornicima Skupštine Beograda ne vidi ko bi trebalo da obavlja posao gradonačelnika.

 

"Gradonačelnik Beograda je ozbiljan posao. Ne vidim među ljudima koji su ostali u gradskom parlamentu ko bi to trebalo da radi", rekao je Đilas televiziji B 92.

 

Đilas je, povodom izjave predsednika Srpske napredne stranke (SNS) i Aleksandra Vučića da SNS ima većinu za rušenje gradske vlasti, rekao da "ne zna šta to znači", jer se to ko ima većinu vidi samo u parlamentu.

 

"Mislim da Vučić u ovom trenutku ima veće probleme i ozbiljniji posao nego što je bavljenje promenom vlasti u Beogradu. Primećujem da u borbi protiv korupcije nema ovih ostalih oko njega, nema Tomislava Nikolića ni ostalih da o tome pričaju niti koalicionih partnera. Deluje mi da je prepušten sam sebi", rekao je Đilas.

Na pitanje da li je moguće da bude smenjen preko borbe protiv korupcije i afera Bus plus, Ikarbus, državne revizije, Đilas je odgovorio da bi bilo dobro da se proveri kako je funkcionisao Beograd.

 

"Stojim iza svega što smo uradili u Beogradu, uz greške koje smo napravili. Beograd kupuje godišnju proizvodnju Ikarbusa. Kupili smo 25 autobusa, potpisali smo za 32 u junu, trebalo je da isporuče u decembru, nijedan nisu isporučili. Kupićemo i sledeću godišnju proizvodnju Ikarbusa, nije problem, samo da mogu da ih naprave", rekao
je Đilas.

2024 © - Vesti online