Nedelja 02.12.2012.
13:31
Vestionline

Bekam se titulom oprostio od L.A. Galaksija

Vraća se u Evropu - Dejvid Bekam

Strelci za Galaksi bili su Gonzales u 60, Donovan u 65. iz penala i Kin u 90.minutu iz penala, dok je jedini gol za Hjuston postigao Kar u 44. minutu.

Zvezda engleskog i svetskog fudbala najavila je pre ovog meča da se oprašta od Galaksija i MLS, a trener Brus Arena izvadio ga je iz igre u sudijskoj nadoknadi, da bi navijači mogli da ga isprate ovacijama.

"Svaka pobeda u finalu je bitna i posebna, a ova danas je dodatno posebna jer je ovvo kraj mojeg petogodišnjeg boravka u klubu i gradu. Uvek sam govorio da ću poštovati dogovor i ostati do krtaja ugovora koji sam potpisao, ovo je bilo lepih šest godina. Srećan sam jer sam bio deo ovog kluba tako dugo, posebno zbog svih uspeha u poslednje četiri sezone“, rekao je Bekam posle utakmice, pre nego što je kapiten i najbolji igrač u istoriji Galaksija Lendon Donovan podigao pehar.

Bekam će karijeru nastaviti u Evropi, a za njegove usluge zainteresovani su Kvins Park Rendžers, Monako, Pari Sen Žermen i još neki klubovi.

Bekam je u Los Anđeles stigao iz Reala 2007. godine, a tokom poslednih pet i po godina dva puta je odlazio na dvomesečne pozajmice u Milan. Prethodno je igrao za Mančester Junajted, sa kojim je osvojio sve što je moglo da se osvoji.

Za reprezentaciju Engleske odigrao je 115 utakmica i postigao 17 golova.

2024 © - Vesti online