Nedelja 02.12.2012.
14:44

10 najpoznatijih filmskih fraza svih vremena

Arnold Švarceneger kao Terminator
 

Citat Arnolda Švarcenegera osvojio je 16 odsto glasova, pobedivši ništa manje slavnu i mnogo stariju rečenicu Klarka Gebla "Frankly, my dear, I don't give a damn" (Iskreno, draga, nije me briga) koju Ret Batler izgovora Skarlet O'Hari u filmu "Prohujalo s vihorom'".

Arnold Švarceneger i "Vratiću se" (I'll be back)

Klark Gejbl u "Prohujalo sa vihorom"


Među prvih deset citata nalazi se i "May the force be with you" (Neka snaga bude sa tobom) iz "Ratova zvezda".

Setimo se i "Of all the gin joints, in all the towns, in all the world, she walks into mine" (Od svih barova u svim gradovima sveta, ona je morala da ušeta u moj). Besmrtna rečenica koju u filmu "Kazablanka" u "Rick's Caféu" izgovara Hemfri Bogart.


Anketu sprovedenu na uzorku od 2.000 Britanaca naručio je "Skyev servis NOW TV", tražeći od filmskih fanova da odaberu i skoriji citat za koji veruju da će živeti u istoriji kinematografije i pop kulturi, pa se gotovo trećina odlučila za rečenicu iz Spidermana koja glasi "Sa velikom moći dolazi i velika odgovornost".


Pogledajte još:

Tom Henksu u filmu Apolo 13 "Hjuston, imamo problem" (Houston, we have a problem)

Tom Henks u filmu Forest Gamp "Moja mama je uvek govorila: Život je kao kutija čokolada. Nikad ne znaš šta će dobiti" (My mamma always said: "Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get.)

Patrik Svejz u filmu Prljavi ples "Niko ne gura Bejbi u ćošak" (Nobody puts Baby in a corner)

Zatim tu je Džudi Garland u filmu Čarobnjak iz Oza koja izgovara čuvenu rečenicu "Ne postoji mesto kao što je dom" (There's no place like home.)

Setimo se i Džeka Nikolsona u filmu "Isijavanje" i njegove rečenica "Evo Džonija" (Here's Johnny)

Naravno, ništa na kraju ne bi prošlo da nema i Džejms Bonda i filma "Goldfinger".

2024 © - Vesti online