Subota 01.12.2012.
21:01
Vestionline, Beta

Vojvodina razbila Zvezdu na "Marakani"

Zvezda nemoćna protiv Vojvodine na "Marakani"

Strelci za Vojvodinu u ovom ubedljivom trijumfu na "Marakani" bili su Abubakar Oumaru u 23. i 45. i Miroslav Stevanović u 47. minutu.

Vojvodina je do prednosti došla kada je Oumaru iskoristio grešku golmana Zvezde Bobana Bajkovića koji je izleteo i sudario se s dvojicom igrača od kojih se lopta odbila do napadača iz Kameruna, a on je glavom s metar razdaljine poslao u prazan gol.

Novi gol Oumaru je postigao u finišu prvog poluvremena kada je uzeo loptu na centru, pretrčao Uroša Spajića, ušao u šesnaesterac i lako savladao Bajkovića.

Zvezda je u prvom poluvremenu imala nekoliko dobrih prilika, ali nije uspela da ih iskoristi, a najvecću je imao Filip Kasalica koji je šutirao glavom preko gola, iako je bio neometan na pet metara od gola.

Vojvodina je već na samom počeku nastavka došla do novog gola, kada je Aleksandar Katai izveo korner, Oumaru loše zahvatio loptu, ali je ona došla do Stevanovića koji je ostao sam na drugoj stativi i bez problema postigao pogodak.

Zvezda do kraja utakmice nije uspela da dođe do dobre šanse, osim u 73. minutu kada je golman Vojvodine Nemanja Supić odbranio Luki Milunoviću udarac glavom, a lopta se posle toga odbila do Zvezdinog fudbalera, međutim on je s jednog metra šutnuo preko gola.

Crvena zvezda je ostala na drugom mestu sa 31 osvojenim bodom, šest manje od vodećeg Partizana koji je odigrao nerešeno na gostovanju Spartaku 2:2, dok je Vojvodina četvrta na tabeli sa 28 osvojenih bodova.

Utakmici na stadionu Crvene zvezde prisustvovalo je oko 13.000 ljudi. Navijači Zvezde su na poluvremenu napravili koreografiju s likom nekadašnjeg predsednika kluba Dragana Džajića, koji je trenutno prvi čovek Radne grupe i istakli transparent "Džajić za predsednika".

2024 © - Vesti online