Sreda 28.10.2009.
01:59 >> 09:22h
Vestionline

Kosovo: Video spotom protiv istine!!

Emitovanjem spota sa sloganom "Kosovo: Novi Evropljani" na najvećim međunarodnim TV mrežama, u utorak je započela medijsko-propagandna kampanja za stvaranje iskrivljene slike Kosova u svetu. Spot je rađen u produkciji vodeće svetske advertajzing kompanije "Sači & Sači" (Saatchi & Saatchi), a prve večeri kampanje videli su ga gledaoci televizija CNN, BBC Vorld njuz (BBC World News), Juronjuz (EuroNews), CNN Turk, Blumberg (Bloomberg) i Jurosport (Eurosport).

U spotu, razume se, nema ni traga od "đakonija" savremene svakodnevice na Kosmetu: trgovine ljudima, oružjem i drogom, bodljikavih žica i tenkova na ulicama, getoiziranih Srba i ostalih nealbanaca lišenih elementarnih ljudskih prava i uslova za goli biološki opstanak, spaljenih sela i porušenih crkava, sveže izvađenih ljudskih organa spremnih za tržište...

Reklame u štampanim medijima biće objavljivane kasnije, i to u svetski renomiranim časopisima kakvi su “Ekonomist” (The Economist) i “Njuzvik” (Newsweek).

Kompanija "Sači & Sači" je pre nekoliko meseci pobedila na tenderu za promovisanje "države Kosova" u svetu. Vrednost tendera iznosila je 5,7 miliona evra, a predviđeno je da kampanja traje dve godine u kontinuitetu.

2024 © - Vesti online