Nedelja 07.02.2010.
12:13
Vestionline

Velja Ilić na kućnom lečenju

Na kućnom lečenju: Velimir Ilić
Potredsednik NS Dubravka Filipovski rekla je za ''Večernje novosti'' da su sve analize i nalazi zadovoljavajući i da će njihov lider vikend da provede kod kuće. Narednih dana biće pod nadzorom lekara.


Ona očekuje opširniji izveštaj policije, tužilaštva i Odbora za bezbednost Skupštine Srbije koji je zakazan za utorak. Traži, takođe, i produženje pritvora za Dejana Stojadinovića koji je u petak udario Ilića dok je novinarima davao izjavu.


- Poražena je demokratija - ogorčena je Filipovska. - Kakva je poruka građanima? Kako oni da se osećaju sigurnim kada lidera jedne parlamentarne partije tuku na ulici? Zanima nas i kako je moguće da lice sa poternice slobodno šeta ulicama i još napada političare?


U partiji Velimira Ilića razočarani su i ponašanjem policije, koja je dostavila samo šture faktografske podatke o nasilniku. Poručuju da se neće smiriti dok ne dobiju odgovor ko stoji iza napada.


- Moraju da se otkriju nalogodavci i da se utvrdi da li je batinaš poslat samo da bi se odvratila pažnja javnosti sa afere o vezi nekih iz vlasti sa narkobosovima - kazao je  šefa Izvršnog odbora NS Miroslav Markićević za ''Večernje novosti'', dodavši da je napad na Ilića bio dobro isplaniran.


Zvaničnici NS-a kazali su da su se funkcioneri opozicionih stranaka i u subotu raspitivali za Ilićevo zdravlje. Najviše su se interesovali Aleksandar Vučić, zamenik predsednika SNS i portparol DSS Andreja Mladenović.

2024 © - Vesti online