Subota 01.12.2012.
12:01
S. A. - Vesti - Foto: Vesti

Baka Rusija hrabri baku Živku

Sama na svetu: Živka Popović

Odlučila je baka Rusija da pomogne baki Živki, pa je u Redakciju "Vesti" stigao i njen novčani prilog od 100 australijskih dolara, kao i dirljivo pismo puno razumevanja za Živkine nevolje.


"Želim da vam napišem par reči i da vas malo utešim. Ima nas mnogo koji smo usamljeni, i ja sam sama i u tuđini. Muž mi je umro... Između vas i mene razlika je samo tri godine. Šaljem vam jedan mali poklon, pa kupite šta želite. Pozdravljam vas i želim dug život i dobro zdravlje", napisala je Rusija Milinković, izvinjavajući se svojoj ispisnici što je pamćenje više ne služi, pa možda nedostaje neko slovo...


Ipak, čini se da je sve rekla i da će je baka Živka odlično razumeti, a njenu pažnju sa zahvalnošću primiti.

Ova starica samuje u kući koju je napravio još njen pradeda Dragutin u pretprošlom veku i već odavno nije za stanovanje. Na spoljašnosti kuće vreme je ostavilo tragove. Vode i struje u kući nema i slabi su izgledi da će ikada bar jedna sijalica u kući zasjati, iako su električni vodovi nedaleko od Živkine kuće.


Za život joj, kako kaže, ne treba mnogo. Leti živi od pečurki, kupina, jagoda, šipurka, sremuša, divljih jabuka i krušaka koje nađe u šumi oko kuće, a zimi od onoga što s jeseni nađe u svojoj maloj bašti, ubere i sačuva.

POZIV DONATORIMA


Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


Ne pamti kada joj je neko ušao u kuću. Zato će se veoma obradovati kada je ovih dana poseti reporter "Vesti" i uruči joj neočekivani dar žene koja razume njene muke i koja bi joj bila drugarica da ih ne deli toliko mora i gora.


Baka Živka nema nikog svog na svetu, imala je ćerku, koja je tragično završila. Od tada samuje i tuguje, čekajući da joj prođu ovozemaljski dani.

2024 © - Vesti online