Subota 01.12.2012.
08:44
Alo

Jehovini svedoci vrbuju Barbu

Samo ga nasmejalo pismo Jehovinih svedoka: Vlado Georgiev
 

Naime, pevač je dobio poziv da pristupi Jehovinim svedocima, jednoj od najvećih sekti na svetu. Ono što je takođe zanimljivo je da u njegovom slučaju nisu pribegli svojoj ustaljenoj formi regrutovanja, pa Vladu nisu vrbovali na vratima njegovog stana, već mu je dostavljeno pismo.

"Dobio sam nenaslovljeno pismo od Jehovinih svedoka", napisao je Barba na svom Tviter profilu, što je naravno izazvalo njegove prijatelje da podele svoja iskustva s njim. Da je pevač upoznat sa ovakvim propagiranjem sekte, potvrdio je kada mu je jedan prijatelj napisao da ih je čak pustio u svoj dom.

Tvit Vlada Georgieva
 

"Prvi put čujem da su izašli iz nečije kuće", uz osmeh je prokometarisao Georgiev, a iz krugova bliskih njemu saznajemo da ga cela situacija zabavlja.

Jehovini svedoci imali kongres u "Areni"

U julu 2012. godine, Jehovini svedoci su u „Kombank areni“ održali kongres na kojem se pojavilo oko 4.000 ljudi, mahom iz Srbije i Crne Gore. Ovako veliki prostor su tada birali isključivo zbog ambijenta i uslova koje pruža i bilo je to prvo toliko masovno okupljanje predstavnika ove sekte u Srbiji.

"Vlado je odmah bacio pismo, ali mu je situacija u kojoj su baš njega našli da vrbuju smešna pa je zato i podelio priču sa ljudima", rekao je beogradskom listu Alo dobro obavešteni izvor.


Inače, smatra se da Jehovini svedoci imaju oko šest miliona članova a "Kula stražara" je jedno od njihovih izdanja koje najčešće daju građanima kako bi ih uputili u svoja verovanja.

Prvi primerak, kako pričaju oni koji su imali prilike da se sretnu sa njima, daju besplatno, a svaki sledeći se kupuje. Prilikom posećivanja ljudi, oni obično veličaju Bibliju i izbegavaju neke dublje priče koje bi mogle da nagoveste o kakvoj sekti se radi.

2024 © - Vesti online