Petak 30.11.2012.
13:17
Danas

"Nismo bili naoružani za operaciju"

Jedinica za specijalne operacije
 

On je naveo da Spasojevića nikad nije upoznao, te da je iskaz lidera LDP - Čedomira Jovanovića koji ga je u istrazi prepoznao iz posete bazi JSO u Kuli, kontroverzan.

- Od 19. godine i odlaska u vojsku, život sam posvetio odbrani države, građana i borbi protiv kriminala, rekao je između ostalog Petraković. Prema njegovim rečima, jedan od dokaza da su pripadnici JSO u novembru 2001. protestovali, a ne organizovali oružanu pobunu, jeste i to što nisu koristili i nosili oružje za operaciju kakva bi bila pobuna.

- Imao sam 14 meseci koliko sam u pritvoru da sklopim kockice i razmišljam o mnogim stvarima i da pokušam da shvatim šta se dogodilo, naveo je Petraković i dodao da nije vođen nijedan disciplinski postupak protiv bilo koga iz JSO povodom događaja iz novembra 2001. Petraković, koji je u vreme pobune imao 25 godina, nakon rasformiranja Jedinice, prešao je na dužnost u Žandarmeriju.

Dosad je u ovom procesu odbranu izložio jedino okrivljeni Veselin Lečić, dok su bivši komandant JSO i njegov zamenik Milorad Ulemek Legija i Zvezdan Jovanović, izjavili da nemaju uslova u Zabeli da je spreme. Kako je juče saopšteno, Ulemeku je dodeljen advokat po službenoj dužnosti Dušan Danković, ali je okrivljeni rekao da nema uslova da poverljivo komunicira sa njim preko stakla u zatvoru. Suđenju su prisustvovali i Ulemekova supruga i majka, a obezbeđenje ispred Specijalnog suda u Ustaničkoj ulici, bilo je pojačano.

Glavni pretres se nastavlja i danas, a očekuje se da odbranu izlože i ostali okrivljeni Vladimir Potić, Dragiša Radić, Dragoslav Krsmanović i eventualno Dušan Maričić.

2024 © - Vesti online