Petak 30.11.2012.
10:32
Klix.ba

Sarajevo: Protest protiv crkve i krsta

Sarajlije protiv crkve i krsta na Zlatištu
 

Mali broj Sarajlija okupio se juče ispred u centru grada, a zatim su noseći imena Bošnjaka poginulih na Zlatištu prošetali do Parlamenta BiH tražeći da se poništi odluka Komisije za državnu imovinu BiH da se Republici Srpskoj dodeli deo državnog zemljišta na Zlatištu za gradnju spomen-crkve i krsta.

"Nećemo dozvoliti da dalje dele našu zemlju. Borićemo se protiv toga da se na Zlatištu grade bilo kakvi verski simboli, pogotovo na mestu odakle su snajperima, tenkovima, bombama i granatama ubijani građani Sarajeva. Nećemo dozvoliti ni krst, ni crkvu, niti mesec i zvezdu! Ako treba nešto da se gradi, onda ćemo dozvoliti da se izgradi spomen-ploča borcima koji su poginuli braneći Zlatište", poručila je Ivana Mostarac, osnivač i koordinatora Organizacije Djeca i mladi u Sarajevu.

Podsetimo, Savez logoraša RS je još pre više godina pokrenuo inicijativu da se nad Sarajevom izgrade crkva i krst. Međutim, izvođenje te ideje u delo postalo je moguće tek sada pošto je državna zemlja na Zlatištu ustupljena Republici Srpskoj koja može da odredi kakva će mu biti namena.

2024 © - Vesti online