Petak 30.11.2012.
12:01
B. Grujić - Vesti - Foto:

Zoro na salašu u Gradini

Rešen veliki problem: Ruža i Andrija Hegediš
 

A silni problemi zaokupili su Ružu i Andriju Hegediš, koji žive na malenom salašu u Gradini, nadomak Sombora, tako da su prispeće 200 australijskih dolara zagonetnog donatora doživeli kao neočekivanog dara s neba.


- Veliku zahvalnost dugujemo i ovom nepoznatom darodavcu iz daleke Australije, ali i našim prijateljima iz Humanitarnog mosta "Vesti" - rekao je našim reporterima Andrija Hegediš, glava siromašne, ali složne i izuzetno poštene porodice iz somborskog predgrađa i nastavio:

Popravićemo kupatilo: Andrija Hegediš

- Ne bih želeo nijednog trena da ove moje reči zazvuče kao neka kuknjava, ali zaista je tako, more problema nas je ophrvalo. Kuća u kojoj živimo je trošna i sklona urušenju, a najveći problem imamo sa hidroforom jer vodu u kući nemamo. Dan pre nego što nas je obradovala prijatna vest, pukla nam je cev od hidrofora do kupatila i potpuno ovlažila zid između dečje spavaće sobe i pomenutog kupatila.

- Panika i haos su me obuzeli jer moja portirska plata u fabrici akumulatora Sombor i dalje je simboličnih 15.000 dinara i ja jednostavno nisam znao od kojih para ću pomenuti problem uspeti da rešim.

- A toliko smo se već zadužili i od prijatelja i poznanika iz komšiluka, da jednostavno nisam video rešenje. Ovaj novac koji ste mi predali biće dovoljan da se problem reši i kvar sanira, tj. ubaci nova vodovodna cev i hidrofor popravi.

Nova ikona u srcu

Ruža Hegediš, koja podiže devetoro dece, od kojih najstariji Slobodan ima 22 , a najmlađi Leo godinu i po, dopunila je supruga:


- Novac koja nam je danas uručen, nova je ikona u našim srcima i još jedan dokaz da dobrih i humanih duša još ima na ovom svetu. Mi teško živimo, sastavljamo kraj sa krajem ni sami ponekad ne znajući kako, jedemo hleb star dva, nekad i tri dana, ali ne kukamo i ne žalimo se. Ovo što nas je snašlo je neka viša sila i eto odmah je iskrslo rešenje. Žao mi je što od tih para decu nećemo moći ničim da obradujemo, ali važno je da kupatilo opet bude u funkciji. Za darove naših devetoro mališana, biće dana i prilika. Valjda će i nama svanuti i kompletan život nam se unormaliti - optimistična je Ruža Hegediš, koja je takođe izrazila veliku zahvalnost čitaocu iz Sidneja.

 

- Sve ću to uraditi sam, svojim rukama jer za majstorsku dnevnicu teško da će ostati novca. Znam, bilo bi bolje i mnogo stručnije da to urade profesionalci, ali sinovi i ja ćemo polako, koliko znamo i umemo i bar ćemo opet moći da se kupamo u svom kupatilu - poručio je Andrija Hegediš, ne skrivajući oduševljenje i veliku zahvalnost čitaocu iz Sidneja.
 

POZIV DONATORIMA


Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online