Četvrtak 29.11.2012.
20:52
Beta

Potvrđeno: Pronađene kosti pripadaju Antoniji Bilić

Za pokušaj silovanja i ubistvo maloletne Antonije Bilić prvostepeno je osuđen vozač kamiona Dragan Paravinja.

Posmrtni ostaci pronađeni na smetlištu kamionskog parkirališta na području Josipdola kod Ogulina pripadaju nestaloj Antoniji Bilić: Obdukcija nije otkrila uzrok smrti
 

Obdukcija rađena nad kostima nije, međutim, otkrila uzrok smrti. 

Smetlište na kojem su preksinoć dvojica meštana pronašla kosti udaljeno je nekoliko kilometara od odmorišta Modruš gde je u junu prošle godine posleđi put lociran signal mobilnog telefona Antonije Bilić. Područje na kojem je telo pronađeno policija je dva puta pretresala. Prvi put samo pet dana nakon Antonijinog nestanka, a drugi put  krajem prošle godine.

Ministar unutrašnjih poslova Ranko Ostojić najavio je danas da će policija proveriti da li je bilo propusta u potrazi za Antonijom Bilić.

Dragan Paravinja

Županijski sud u Šibeniku nepravosnažno je osudio Paravinju 19. oktobra na 40 godina zatvora zbog pokušaja silovanja i ubistva Antonije Bilić sredinom 2011. godine, kao i za pokušaj silovanja još jedne žene 2010. godine.

Porodica Antonije Bilić više puta je apelovala na Paravinju da otkrije gde je sakrio njeno telo, ali on to nije učinio tvrdeći da mu ceo slučaj nameštaju.

Taj slučaj potresao je Hrvatsku, ali i javnost u regionu.

Višemesečna potraga za nestalom devojkom nije dala rezultata, iako je bila do sada najopsežnija u Hrvatskoj, tokom koje je čak isušeno i jedno jezero.

Antonija Bilić poslednji put je viđena 7. juna prošle godine dok je stopirala preko reke Čikole i to kako ulazi u kamion kojim je upravljao Paravinja. U njegovom kamionu pronađeni su tragovi krvi nestale devojke. On je, najpre, istražiteljima u BiH priznao, a potom porekao da ju je ubio. Paravinja je i u BiH i u Srbiji osuđen i zbog izvršenog silovanja a i zbog pokušaja silovanja.

2024 © - Vesti online