Sreda 28.11.2012.
14:13
Blic

Ministarstvo prosvete obezbedilo 3.500 evra za mlade fizičare

Ministarsvo prosvete izdvojilo 3.500 evra za mlade fizičare

Srednjoškolci se već godinu dana pripremaju za takmičenje, roditelji su sami prikupili 350.000 dinara za troškove, a Ministarstvo se nećkalo da obezbedi još oko 3.500 evra, koliko ime je nedostajalo da bi mogli da odu u Iran.


"Ministarstvo prosvete je obezbedilo neophodna sredstva za odlazak učenika na Međunarodnu juniorsku naučnu olimpijadu u Iranu. Ministarstvo nastoji da stimuliše sva takmičenja na kojima učestvuju učenici osnovnih i srednjih škola u zemlji i inostranstvu, a koja se nalaze u Kalendaru takmičenja i smotri učenika. Kako bi novac bio uplaćen, potrebno je i da Društvo fizičara Srbije dostavi Ministarstvu neophodnu specifikaciju potrebnih sredstava za odlazak na međunarodno takmičenje", kaže pomoćnik ministra za srednje obrazovanje dr Zoran Kostić.


Olimpijada se održava 1. i 2. decembra, a Srbiju će u fizici, hemiji i biologiji predstavljati šestoro talentovanih srednjoškolaca iz Beograda, Kragujevca, Niša i Loznice. Sa prošlogodišnje olimpijade, naši đaci vratili su se sa dve srebrne i četiri bronzane medalje, koliko nisu postigle ni sve zemlje iz okruženja zajedno.

2024 © - Vesti online