Sreda 28.11.2012.
12:59
Večernje novosti

Bivši poslanici uzeli 39 miliona

Sve u skladu sa zakonom: Dragan Todorović, poslanik u prošlom sazivu Skupštine Srbije
 

Međutim, može se dogoditi da njih petoro ostane na ”skupštinskoj blagajni”, pošto su uputili dopis Administrativnom odboru da im se produže primanja do odlaska u penziju, za najviše šest meseci, što omogućava član 43 Zakona o Skupštini.
 

Na platonom spisku želi da ostane radikalska četvorka: Dragan Todorović, Ljubomir Kragović, Tomislav Ljubenović i Dušanka Plećić, a produženje je zatražio i nekadašnji poslanik DSS Milan Dimitrijević.

Nije prošlo 12 poslanika

U avgustu, kada je Odbor za administrativno-mandatska pitanja donosio odluku kome će Skupština nastaviti da isplaćuje plate, 12 poslanika nije dobilo odobrenje. U obrazloženju je navedeno da oni već imaju druge izvore prihoda i zato su njihovi zahtevi odbačeni.

Da li će im Skupština izaći u susret znaće se sledeće nedelje kada će predsednik Administrativnog odbora Zoran Babić zakazati sednicu na kojoj će se naći ovi zahtevi.

"Dosadašnja praksa je bila da svi oni koji u roku od šest meseci stiču pravo na penziju, primaju i dalje plate u parlamentu, ali tek kad to potvrdi većina članova Odbora "rekao je Babić.

Međutim, čak i da dobiju ”zeleno svetlo”, neće svi primati plate pola godine. Jer, Dušanka Plećić zatražila je da na platnom spisku bude još četiri meseca, dok će Dragan Todorović uslove za penziju steći 15. januara.

"Podneo sam zahtev u skladu sa zakonom. Ukoliko ga ne prihvate, sam ću uplatiti taj period što mi nedostaje, a kada odem u zasluženu penziju potpuno ću se posvetiti udruženju ”Istočna alternativa” koje sam nedavno osnovao, kaže za Večernje novosti Dragan Todorović, bivši zamenik predsednika SRS.

2024 © - Vesti online