Utorak 27.11.2012.
20:01
Vestionline, B92

Nemačko tužilaštvo: Mandžukić nije kriv!

Slobodni generali - slobodan Mandžukić

Nemačko državno tužilaštvo obustavilo je postupak protiv Bajernovog napadača i njegovog saigrača, Švajcarca albanskog porekla Džernana Šaćirija, istakavši da nema osnova da je u pitanju bio nacistički pozdrav.

"Gledajući snimak i ceo tok situacije nema razloga da verujemo da su igrači želeli da demonstriraju nacistički pozdrav, koji je kažnjiv", saopštilo je tužilaštvo.

Mandžukić je na meču u Nirnbergu doveo Bajern u vođstvo u 3. minutu, a potom je otrčao do tribina sa navijačima Bavaraca i salutirao pozdravljajući oslobađanje hrvatskih generala Anta Gotovine i Mladena Markača, koje je Haški tribunal pustio na slobodu.

Hrvatski reprezentativac je desnu ruku prvo stavio na čelo i potom podigao u vazduh, a nemačko tužilištvo u Nirnbergu otvorilo je istragu da utvrdi da li je pozdrav bio nacistički.

Sličan gest napravio je i njegov saigrač iz Bajerna, Šaćiri, koji se pridružio proslavljanju pogotka. Mandžukić je kasnije priznao da je prilikom proslavljanja gola pozdravio oslobođene hrvatske generale.

2024 © - Vesti online