Ponedeljak 26.11.2012.
14:22
Beta

Zeri: Tačiju odgovara hapšenje Ljimaja

Euleks hapšenjem Ljimaja očistio Tačiju put
 

List piše i da je predsednik Skupštine Kosova i funkcioner Demokratske partije Kosova Jakup Krasnići zatražio od Tačija da objasni zašto je Ljimaj ponovo priveden zbog slučaja Klečka.

Ljimaj, jedan od vođa OVK, najpre je oslobođen zbog zločina nad civilima u Klečki na Kosmetu, ali mu je u subotu uveče određen pritvor jer je Vrhovni sud Kosova poništio prvostepenu presudu.

Ljimaj i Krasnići važe za najozbiljnije rivale Tačiju u DPK. Krasnići je sada, kako navodi prištinski dnevnik "Zeri", zatražio od Tačija i ministra pravde Hajredina Kučija da odgovore "kakva je ovo igra sa Ljimajem".

Predsednik Skupštine je zatražio od premijera da "pred građanima Kosova odgovori da li je ono što se u suboru uveče dogodilo u Vrhovnom sudu zakonito ili ne".

Istovremeno, dnevnik "Zeri" piše da Hašim Tači, koji vodi DPK već skoro 13 godina, sada mirnije čekati Izborni kongres stranke u januaru jer su destabilizovane pozicije Ljimaja i Krasnićija.

"Pritvaranje drugog čoveka Demokratske partije Kosova Fatmira Ljimaja je vidno olakšalo održavanje izbora u partiji premijera Hašima Tačija, jer je činjenica da je ugušen jedan protivnički glas i da je krilo za promene izgleda izgubilo ravnotežu", navodi se u komentaru.

2024 © - Vesti online