Ponedeljak 26.11.2012.
12:01
D. Đorđević - Vesti - Foto: D. Đorđević

Biće novca bar za lekove

Ne zna se ko je bolesniji: Vesna i Dejan Milošević
 

- Taman smo pomislili da će naša svakodnevica biti crna, kad stiže donacija od gospođe Ekvilo. Hvala joj mnogo, nama je svaki dinar dobrodošao, više i ne mislimo toliko na hranu koliko na lečenje i lekove - kaže Vesna pomalo zbunjena.


U nastavku razgovora saznajemo zašto. Kaže da im je gospođa Ekvilo i ranije, u 2012. godini, u par navrata puno pomogla, ali da na njen izričit zahtev nisu obaveštavali reportere "Vesti, jer je donatorka insistirala ne samo da bude anonimna nego i da se uopšte ne piše o pošiljkama.
 

Vesni za lečenje

Ni puna dva dana nisu prošla, a reporteri "Vesti" uručili su još jednu donaciju Miloševićima. Darodavac, čiji su inicijali N. Đ, poslao je 50 AUD iz Volongonga. Dejan i Vesna se zahvaljuju, a novac će dobro doći za odlazak u nišku bolnicu.
- Sad mi ostaje briga kako da ostavim Dejana. Potpuno zavisi od mene. Teško je bilo i dok je samo bolovao od vijetnamskog sindroma, a kamoli sada. Bolovi ga čine nervoznim. Samo ja uspevam da ga smirim, da pravu reč kažem kad treba, da mu dam lekove... - kaže Vesna koja nikako da sastavi dva dobra.

- Ne znam zašto je to zahtevala, a puno nam je pomogla. Dobili smo garderobu, neke sitne stvari za domaćinstvo koje su mogle da stanu u paket. Slala mi je masti za reumu, za koje dajem velike pare i još dosta toga, sve skupoceno. Poslala je pare da platimo carinu, i to ne malo. Morala sam da poštujem njen zahtev da se ništa ne objavljuje u novinama. Mi smo dugo štićenici Humanitarnog mosta "Vesti", pa nam nije baš sve bilo jasno. Izvinjavamo se gospođi Ekvilo ako smo je na bilo koji način uvredili, ali moramo da budemo korektni sa reporterima "Vesti" jer su nas našli polusmrznute i napuštene od svih. Da se tada, slučajno, nisu pojavili mi ne bismo bili među živima - priča Vesna, kao da je odahnula što je, pošto je nova donacija stigla posredstvom "Vesti", mogla da progovori o dobročinstvu Gvozdene Ekvilo.


U nastavku razgovora Dejan i Vesna se žale na bolesti, na nedostatak novca za najosnovnije potrebštine. Ona povremeno radi u Jumku kao kuvarica, ali plate mesecima kasne. Nadala se socijalnom programu, ima još manje od dve godine do penzije, ali od toga ništa.


Dejan pati od hronične upale zglobova na nogama. Mora da pije lekove redovno. Ponekad prošeta do grada, posle čega mu zglobovi oteknu. Ne može ništa da pomogne majci, posebno kod nošenja vode sa česme ispred zgrade u bespravno useljen stan na drugom spratu koji, kao ni ostali, nije priključen na vodovodnu i elektro mrežu. A i nju bole ruke i noge, deformisale se od reume. Brinu je bolovi u levom oku, pojavila se i neka izraslina, došlo je do pomeranja očnog dna. Očekuje poziv sa Očne klinike u Nišu.


- Dok sam dobila uput prošlo je dosta vremena, a doktori kažu hitno je, a kad sam ga dobila čekam mesec i više dana da me pozovu - kaže Vesna i zahvaljuje se svim ljudima plemenitog srca koji im godinama pomažu i zahvaljujući kojima su još uvek u životu.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online