Nedelja 25.11.2012.
18:57 >> 21:40h
Beta

"Hapšenja ministara nam ruše ugled"

Tadić: Da se Vlada stvarno bori protiv korupcoje ili je u pitanju revanšizam?

"Ugled stranke je narušen. Videćemo u narednom periodu da li Vlada Srbije sprovodi iskrenu ili selektivnu borbu protiv korupcije", rekao je Tadić.

Tadić nije želeo da kaže za koga je glasao, ali je poručio da će ostati u Demokratskoj stranci i, kako kaže, sarađivati sa svim ljudima koji se bore za demokratsku Srbiju. On je ponovio da se iz izborne trke povukao kada je dobio uveravanja da DS "neće biti servis pojedinih predstavnika krupnog kapitala".

Upitan da li će ta uveravanja biti ostvarena u praksi, Tadić je rekao da za to predstoji borba i da on veruje da ima dovoljno naznaka da stranka neće menjati osnovna programska i vrednosna načela socijaldemokratije. Tadić kaže da DS nije podeljena ali da u njoj postoje ljudi koji imaju različita mišljenja.

"Postoje grupacije u stranci sa veoma različitim mišljenjima ali imamo saglasnost o strateškim ciljevima", rekao je Tadić.

Govoreći o radu Vlade Srbije, on je upozorio da je zaustavljena borba protiv organizovanog kriminala koji odnosi "milijarde evra". Tadić je rekao da se još očekuje da predsednik Srbije Tomislav Nikolić pruži objašnjenje ko je pokrao džakove sa glasovima birača, koje je pokazao javnosti nakon majskih izbora.

On je dodao da još ne zna sigurno da li će karijeru nastaviti u nekoj od međunarodnih institucija, ali da je tako nešto moguće.

"Sada konačno možemo da se vidimo u drugom filmu", rekao je Tadić aludirajući na svoju izjavu koju je dao u izbornoj noći nakon poraza na predsedničkim izborima.

2024 © - Vesti online