Nedelja 25.11.2012.
00:01
Vestionline

Ruski rodoljubi: Idemo na Kosovo!

Detalj sa skupa u Moskvi u čast stogodišnjice oslobođenja Kosmeta
 

Okupljeni su nosili zastave organizacije “Kosovo front“, programa “Dobrovoljac“ koji sprovodi pokret Narodni sabor, kao i zastave navijačkih klubova.


- Pre jednog veka, 1912. godine, za vreme Balkanskog rata, pobednička Srpska vojska porazila je Turke i ušla na teritoriju koja je pet vekova tavorila pod jarmom stranih osvajača. Danas, kada je sveta srpska pokrajina ponovo zarobljena od strane neprijatelja, pamtimo i slavimo stogodišnjicu oslobođenja kao garant buduće pobede za koju smo uvereni da će doći. Godine 1912. Kosovo je oslobođeno nakon pet stotina godina ropstva. Pet vekova Srbi su verovali u pobedu, čekali na nju i borili se za nju. Dakle, danas smo spremni da čekamo, verujemo i borimo se koliko god bude potrebno. Ruski narod čestita bratskom srpskom narodu na slavnoj istoriji. Verujemo da će se borba nastaviti - Sveta zemlja na kojoj se odigrala bitke na Kosovu 1389. godine i mesto pogibije Lazara i Miloša će ostati srpska - stoji, između ostalog, u saopštenju organizatora.


Kosovo front i Narodni sabor su ruske organizacije poznate po čestim humanitarnim aktivnostima na Kosovu i Metohiji. Kosovo front okuplja dobrovoljce koji su se, tokom odbrambenih ratova devedesetih, borili u srpskoj vojsci.

2024 © - Vesti online