Nedelja 25.11.2012.
08:00

Idealna destinacija za ljubitelje pice

Skupljao sam različite predmete koji su povezani sa istorijom pice
 

Ukoliko ne možete da odolite ukusu pice koja je tek izvađena iz peći na drva, vreme je da posetite muzej "Pica mozak" (Pizza Brain) koji je pre nekoliko meseci otvorio amerikanac Brajan Dvajer.

Zaljubljenik u čuveni italijanski specijalitet postao je Ginisov rekorder otvorivši prvi muzej posvećen pici, ali i zahvaljujući najvećoj kolekciji predmeta koji su u vezi sa ovim jelom.

Ovaj nesvakidašnji muzej nije samo galerija u kojoj možete da uživate razgledajući fotografije i predmete koji svedoče o "životu" pice, već i restoran koji omogućava da probate više kombinacija testa i nadeva.

Dok se budete prepuštali pica svetu, pratiće vas muzika iz poznatih holivudskih filmova posvećenih ukusnoj pici, poput pesme iz filma "Mistična pica".

Prema Dvajerovim rečima, muzej koji miriše na kečap i topljeni sir nastao je slučajno.

"Skupljao sam različite predmete koji su povezani sa istorijom pice. Mojim prijateljima se učinilo kao zabavna ideja da istražimo što više o tom fenomenu i tako smo saznali da nigde na svetu ne postoji muzej posvećen specijalitetu koji mnogi obožavaju. I, eto muzeja", objašnjava Brajan i dodaje da je tajna uspeha pice u jednostavnom receptu koji gotovo svi vole.

Ako pođete put američkih gradova, ne zaboravite na ovo maštovito mesto. Osim upoznavanja sa istorijatom pice, fino ćete da prezalogajite.

2024 © - Vesti online