Subota 24.11.2012.
08:08
Blic

Amnestirani ubica iz Čačka prvi izašao na slobodu

Među prvih 25 amnestiranih osuđenika je i jedna žena, koja je kaznu izdržavala u ženskom zatvoru u Požarevcu
 

Čačanin se našao u prvoj grupi od 25 osuđenika iz cele Srbije koji su prvog dana primene ovog zakonskog akta pušteni na slobodu, i jedini je osuđenik koji je juče napustio niški zatvor.


"Izdržavao sam kaznu zbog ubistva. Ostalo mi je još mesec dana do isteka kazne. Bilo je strašno", kratko je prokomentarisao Melentijević.


Njega je dočekao na kapiji dugogodišnji prijatelj Srđan Đajić i objašnjava da je Melentijević osuđen za ubistvo čoveka koga je zatekao kako mu siluje maloletnu ćerku.


Zbog ubistva, Čačanin je osuđen na 12,5 godina. U međuvremenu, kazna mu je smanjena za dve i po godine. "Šteta što je amnestija došla ovako kasno jer mu je do završetka kazne ostalo još mesec dana", navodi Đajić.


Zorana Vučićević, portparolka Uprave za izvršenje krivičnih sankcije, navodi da je najviše zatvorenika, njih 13, izašlo je iz KPZ Zabela u Požarevcu.

Iz zatvora u Padinskoj Skeli na slobodi su se našla tri osuđenika, iz kaznenih ustanova u Pančevu i Ćupriji po dva, a po jedan osuđenik, osim Niša, juče je napustio zatvorski krug u Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici i Valjevu.


"Među prvih 25 amnestiranih osuđenika je i jedna žena, koja je kaznu izdržavala u ženskom zatvoru u Požarevcu", izjavila je za list Blic portparolka Vučićević.


Zakonu o amnestiji podleže oko 4.300 osuđenika iz svih 29 zatvora u Srbiji, a u prvim danima primene odredaba pomenutog zakona trebalo bi da bude otpušteno oko 1.100 zatvorenika.


Portparolka Prvog osnovnog suda u Beogradu Ivana Ramić kaže da ovoj sud još nije napisao nijedno pravosnažno rešenje kojim bi se amnestirani optuženici pustili na slobodu.

2024 © - Vesti online