Subota 24.11.2012.
08:49
Blic

Biljana Srbljanović: Bojana, nisi fer prema meni

Biljana Srbljanović: Kreatori serije i dalje ostajemo Miloš Radović i ja 

Nakon što je Biljana Srbljanović ovu vest objavila na Tviteru, uz opasku da je do razilaženja s producentima došlo zbog “nemogućnosti uspostavljanja autorske i kreativne slobode“, javila se i producentska kuća Bojane Maljević, koja stoji iza celog projekta.


U saopštenju koje su poslali insistira se na tome da su u pisanju scenarija za seriju, pored Radovića i Srbljanovićeve, učestvovali i drugi scenaristi koji će sad preuzeti kormilo, što je Biljanu isprovociralo da se ponovo oglasi na Tviteru. 


Omaž Oliveri Marković

Snimanje “Otvorenih vrata“ trebalo bi da počne u februaru 2013, i da radnja prati život aktera 20 godina kasnije. Premijera nastavka serije očekuje se između 15. marta i 1. aprila, serija će imati 16 epizoda, a prva epizoda planirana je kao omaž liku i delu Olivere Marković (1925-2011).

- Želim sreću u daljem radu i nadam se poštenom i fer ophođenju prema nama kao delu istorije te serije. Sve ostalo pripada nekom drugom svetu. Brojni scenaristi sada mogu da se okušaju ponovo, kreatori serije i dalje ostajemo Miloš i ja. Nigde nisam spominjala ništa od ovoga što Bojana Maljević piše o meni, niti sam iznosila neistine o njoj. Poželela sam sreću u daljem radu - napisala je Biljana na svom profilu.

Bojana je, iako dojučerašnja prijateljica i saradnica poznate spisateljice, uzvratila.


Kao dokaz svojih tvrdnji da mnoge od emitovanih epizoda nisu pisali Biljana Srbljanović i Miloš Radović, ona je postavila spisak svih epizoda uz navođenje imena reditelja i scenarista.

- To bi bio odgovor na vaša mnogobrojna pitanja ko je sve stvarao “Otvorena vrata“. Uz dužno poštovanje svih, stvarali su ih mnogi. Pisci su važni! Zato smo birali, pronalazili... najbolje. Što činimo i danas. Dvoje najboljih nisu s nama, svojom voljom. Hvala im na svemu - napisala je ona.

Mira Banjac glavno pojačanje

Velika glumica Mira Banjac rekla je za “Blic“ da će naslediti Oliveru Marković u seriji “Otvorena vrata“. Kako saznajemo, producenti su imali nekoliko opcija za ulogu koju će oživeti Banjčeva, ali su odlučili da ona bude naslednica legendarne komšinice Angeline, koju je u seriji igrala Olivera Marković.
- Čast će mi biti da nasledim Oliveru Marković, i to ogromna čast. Mada, još ne znam kada će snimanje početi. Gledala sam “Otvorena vrata“, ali kao običan gledalac, a i davno beše. Zato je tu reditelj da glumce uvede u priču da ne bismo morali da gledamo toliko materijala. A i to je realna priča, nije zahtevni Šekspir - rekla je Mira, uz opasku da je s većinom glumaca iz “Otvorenih vrata“ već sarađivala.
- Onoliko smo svi radili svašta, i tu ima kolega, doduše mnogo mlađih koje s velikom radošću gledam. Obožavam Vesnu Trivalić i srećna sam što ćemo opet zajedno biti na setu - raduje se Mira.

2024 © - Vesti online