Subota 06.02.2010.
11:49
Vestionline

Stojadinović - čovek koji je udario Velju

Na levoj ruci tetovaža sa likom pokojnog premijera Đinđića: Hapšenje Dejana Stojadinovića
 

Ako se pažljivo posluša snimak koje su objavile gotovo sve televizijske stanice, može se čuti da je Dejan Stojadinović posle incidenta dok ga je policajac držao, vikao Velji: "Šta je, p****, jesam te štitio? Ubili ste čoveka, Đinđića ste ubili...“

Zbog te rečenice pojedini forumaši smatraju da je Stojadinović bio telohranitelj nekome iz vlasti, a na drugoj strani se spekuliše i o njegovoj povezanosti sa zemunskim klanom, jer je na svom Fejsbuk profilu često pominjao Legiju, pa se čak i pohvalio svom kumu da će "uskoro kod Legije i da će ga pozdraviti."

Stojadinovićev profil na Fejsbuku otkrio je da je on veliki simpatizer pokojnog premijera Zorana Đinđića. Na pojedinim forumima je spekulisano da li je tetovaža koju Stojadinović ima na ruci lik pokojnog premijera.

Takođe, Stojadinović je i bio fan Vladimira - Bebe Popovića, Vesne Pešić, kao i književnice Biljane Srbljanović, uz čiju je fotografiju stavio komentar "volim te“, i to na nekoliko mesta.

Stojadinović je u delu profila, predviđenom da napiše nešto kratko o sebi, stavio: "Najviše volim moju ljubav na svetu Biljanu Srbljanović.“

Što se muzike tiče, barem prema video-klipovima koje je stavio na svoj profil, Stojadinović naročito voli sirtaki jer je nekolko puta postavljao jedan te isti video klip sa tom muzikom. U jednom od statusa on navodi i kako su ga pozvali iz MUP-a u 29. novembru da se javi. Povod ovome je, prema onome što je napisao, problem sa vojnom obavezom.

"Ja sam danas bio u Trećoj upravi beogradske policije, oni meni poternicu zbog vojske i maltretiraju me. Država Srbija," na šta mu jedan od prijatelja odgovara da je to  "nemoguće, pa ti si se skoro vratio iz Grčke“. Njegov prijatelj Radomirović Bojan Kameni navodi na jednoj grupi podrške da je "Dejan pre mesec dana stigao iz Grčke, nije dolazio 5 godina u Srbiju".

Ono što je najvažnije je da se iz napadačevog "statusa" na Facebook-u moglo videti da je on spremao napad. Naime, juče u 11.48, znači samo 20-ak minuta pre napada,  na njegovom profilu osvanuo je ovakav status:

"Neko će da padne mrtav. Mene 20 godina maltretira policija, tužilaštvo, vojska i doušnici policijski. Ne može da se živi od ubica. Zato će neko da pogine. Ko - čuće se.“

Inače, u petak posle napada oko pola sedam uveče na Stojadinovićevom profilu osvanuo je komentar njegovog prijatelja Radomirović Bojana Kamenog:

čulo se!!!!!!!!!!!!!!! a i videlo

-))))))))))))))
 


Na svom profilu Stojadinović je imao direktnije najave: "Svako ko bude nešto pokušao, biće likvidiran. Policajac ili bilo ko uskoro će čuti najnovije vesti. Ovo će biti opomena svima koji hoće sa mnom da se zaj***avaju. Neko mora da padne mrtav - ja ili policija!“

 

Ubiti smrada Borisa po viđenju čim ga vidite, pucajte".

Ubiti po viđenju.

A o kojem se Borisu radi, postaje jasno ako se pogleda zid njegovog profila. Tu je, naime, Stojadinović uz fotografiju predsednika Srbije Borisa Tadića stavio komentar "ubiti po viđenju“. Na listi "krivaca“ koji ga maltretiraju nalaze se i policija, pravosuđe vojne službe, tajne službe.

Iako je napadač na lidera Nove Srbije uhapšen, interesovanje o nemu ne jenjava. Internet forumi prepuni su komentara građana, a Fejsbuk mreža prepuna grupa podrške ili osude Dejana Stojadinovića.

Mnogi forumaši pominju slučaj iz juna 2003. godine, kada je Velja Ilić udario novinara i konstatuju da mu je sada "vraćeno milo za drago".

 

Naime, tada je tokom snimanja emisije "Specijalni intervju", lider Nove Srbije fizički napao novinara novosadske Televizije "Apolo". Jedan od komentara glasi ovako:


"Mi, novinari koje si šutirao, fotoreporteri koje si tukao, i policajci koje si šamarao, izjavljujemo ti saučešće. Znamo kako ti je.“
(Grupa građana, 5. februar 2010 13:10)


Na Fejsbuku se u toku jučerašnjeg dana pojavilo nekoliko grupa podrške Dejanu Stojadinoviću:

DEJAN STOJADINOVIĆ - FAN KLUB ČOVEKA KOJI JE PREBIO VELJU ILIĆA


 

SVI SMO MI DEJAN STOJADINOVIĆ

Na ovoj stranici Fejsbuka javili su i se i neki koji tvrde da poznaju Stojadinovića. Jedan od njih je i izvesni Selimir Jelić koji je ostavio nekoliko komentara koji otkrivaju i nešto više iz Stojadinovićeve prošlosti:

Znaš li brate kad je palio u Atini Američku ambasadu?

Za vreme bombardovanja, skače po Američkom grbu u sred Atine :-) a Sad ga ovi lopovi hapse

 

NADAM SE DA ĆE SE POZVATI NA GRČKO DRŽAVLJANSTVO, JA NEMAM NJEGOV MOB NEK MU KAŽE NEKO, NE SMEJU MU NIŠTA.

3. DEJAN STOJADINOVIĆ KLUB PODRŠKE. PRAVDA ZA PRAVDU! OSUDITE I VELJU!


A gde je pravda za Velju? I on je isto tako tukao novinare, policajce i obične građane!
A šta je tek sa ovim mučenikom što ga prebiše Veljine gorile, deset puta gore. Ko će tu da bude odgovaran?


Ima i onih koji su protiv Dejana:

DEJAN STOJADINOVIĆ UMRI!!!


Bilo da podržavaju ili osuđuju Dejana Stojadinovića, građani Srbije su, može se reći, i više nego preokupirani celim slučajem, a svi pomno očekuju nastavak događaja, tj. suđenje Stojadinoviću za napad.

2024 © - Vesti online