Petak 23.11.2012.
15:54
Beta

Srbi bez kosovskih tablica

Srbi bez tablica
 

Novica Đorđević rekao je agenciji Beta da je među prvima predao zahtev za dobijanje probnih tablica i da su mu više puta u stanici Kosovske policije u Kosovskoj Kamenici zakazivali termin za podizanje KS tablica, ali da ih do danas nije dobio.

"Zahtev za probne KS tablice koji sam predao među prvima koštao me je 67 evra, ali tablice još nisam dobio, a nemam ni informaciju kada ću ih dobiti. Polovina Srba koji su podneli zahtev za probne tablice, još ih čekaju", kazao je Đorđević.

Većina Srba u Kosovskom pomoravlju, u opštinama Kosovska Kamenica, Gnjilane, Novo Brdo i Vitina, ostala je bez saobraćajnih tablica od sredina juna ove godine, kada su im dotadašnje gnjilanske tablice koje izdaje MUP Srbije (GL) oduzete prilikom podnošenja zahteva za preregistraciju na kosovske tablice.

Kosovska policija je do 1. novembra prećutno tolerisala automobile u saobraćaju bez ikakvih tablica, u kojima su bili isključivo Srbi, uz potvrdu da su predali dokumentaciju za preregistraciju na KS tablice.

Od 1. novembra vožnja automobila bez tablica je stavljena van zakona, a nedelju dana kasnije Kosovska policija počela je da prima zahteve za izdavanje probnih tablica.

Preregistracija vozila sa tablica koje izdaje MUP Srbije na kosovske  tablice koje Srbi smatraju statusno neutralnim, postala je obavezujuća kao deo sporazuma o slobodi kretanja koji su delegacije Beograda i Prištine postigle u Briselu.

2024 © - Vesti online