Petak 23.11.2012.
07:12
Vestionline

Srpski recept protiv lustracije (6): Najgledaniji srpski talenat

 

Dolazak Aleksandra Tijanića na čelo nacionalne televizije 2004, gde ga je postavio premijer tadašnje vlade Vojislav Koštunica, pratila je pobuna stručne javnosti.

Koštunica ne samo da je ignorisao Zakon o lustraciji, nego se okružio ljudima iz bivšeg režima. Nepunih mesec dana nakon što je došao na čelo Vlade, doveo je za savetnika Tijanića, koji je bio ministar informisanja JUL-a u vladi Mirka Marjanovića 1998. Ponovo izabrani generalni direktor RTS-a Aleksandar Tijanić još je na čelu javnog servisa. Iako nacionalna televizija grca u dugovima, a zaposleni štrajkuju, u njegovoj zvaničnoj biografiji piše da je RTS proteklih pet godina najgledanija srpska televizija.

Zamerano mu je da je na mesto prvog čoveka RTS-a postavljen politički, jer nema kvalifikacije za tu funkciju pošto nije završio fakultet. Ipak, i za to postoji rešenje. U zvaničnoj biografiji piše da je studirao žurnalistiku na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, odakle je, kao najtalentovaniji student, upućen u nedeljnik NIN. Ne piše da je bio ministar JUL-a. Taj deo biografije se isprao.

2024 © - Vesti online