Petak 23.11.2012.
11:36
Vestionline, Blic

Bane Ivanović u konkurenciji za tim sveta

Svetska kuća fudbala i Sindikat profesionalnih igrača (FIFPro) sastavili su listu defanzivaca na kojoj se našao i Bane Ivanović, koji je ove godine jedan od najboljih igrača Čelsija.

Srpski defanzivac je sa "plavcima" u maju ove godine osvojio Ligu šampiona, a najveći doprinos dao je u osmini finala kada je srušio Napoli golom i asistencijom.

Konačna lista od 55 fudbalera za sve pozicije, koji su ušli u najuži izbor biće objavljena u Sao Pulu 29. novembra, a najbolji tim za ovu godinu biće saopšten u na gala večeri u Cirihu 7. januara, kada će biti i dodeljena "Zlatna lopta" najboljem fudbaleru sveta za 2012.

Spisak odbrambenih igrača, kandidata za tim godine 2012. godine:
Đordi Alba, Đerar Pike, Havijer Maskerano, Karles Pujol i Dani Alveš (Barselona), Geret Bejl (Totenhem), Đorđo Kjelini (Juventus), Ešli Kol, Branislav Ivanović, Džon Teri i David Luiz (Čelsi), Patris Evra i Rio Ferdinand (Mančester junajted), Mats Humels (Borusija Dortmund), Vensan Kompani (Mančester siti), Filip Lam (Bajern Minhen), Marselo, Pepe i Serhio Ramos (Real Madrid) i Tijago Silva (PSŽ).

2024 © - Vesti online