Četvrtak 22.11.2012.
20:02
Vestionline

Partizan odigrao nerešeno sa Nefčijem

Savladao golmana Stamenković, pa isključen - Aleksandar Mitrović

Domaći Nefči je poveo u 10. minutu preko Flavinja, koji je sjajnim udarcem sa 25 metara pod rašlje načeo Partizan, a izjednačenje crno-belima doneo je Aleksandar Mitrović, kada je u 67. minutu iskoristio odlično dodavanje Saše Ilića.

Mitrović je posle postignutog pogotka provocirao golmana domaćina i bivšeg igrača Crvene zvezde Sašu Stamenkovića, koji je pre meča izjavio da neće primiti pogodak od Partizana.

Mladi centarfor Partizana je deset minuta kasnije dobio crveni karton i isključen je. 

Dok je izlazio sa terena, Mitrović je ponovo ušao u sukob sa Stamenkovićem.

Nefči je bio bolji u prvom poluvremenu i već na početku utakmice došao do prednosti preko Flavinja, koji je ostao neometan na 25 metara i odličnim udarcem savladao golmana crno-belih Nikolu Petrovicha.

Već u 20. minutu domaćin je imao veliku šansu da poveća prednost, ali je Petrović odbranio šut Džavida Imamverdijeva, koji je ostao sam na sedam metara od gola.

Najbolji priliku za Partizan u prvom delu igre imao je Stefan Šćepović kada je posle pasa Miloša Jojića u 25. minutu ostao sam ispred golmana Nefčija Saše Stamenkovića, ali je otišao previše iskosa i šutirao pored gola.

Partizan je mnogo bolje počeo drugo poluvreme, stvorio nekoliko šansi, a do izjednačenja je došao u 67. minutu, kada je kapiten Saša Ilić odlično dodao do rezerviste Mitrovića, koji je driblingom prevario Elvena Junusadea i sa 10 metara savladao Stamenkovića.

Mitrović je devet minuta posle postignutog pogotka isključen, pošto je dobio direktan crveni karton, a sudija Sajmon Evans je posle velike gužve koja je tada nastala podelio još nekoliko žutih kartona igračima obe ekipe.

Nefči je od tog trenutka preuzeo inicijativu i do kraja utakmice pokušavao da dođe do trijumfa, ali azerbejdžanska ekipa nije mogla do novog gola i pobede.

U drugom meču H grupe Rubin je u Kazanju pobedio Inter sa 3:0, golovima Karadenisa u 2. i Rondona u 86. i 91. minutu.

Crno-beli su poslednji na tabeli u grupi sa dva boda, koliko ima i Nefči, s tim što ekipa iz Azerbejdžana ima bolju gol razliku.

Partizan će u poslednjem kolu Lige Evrope 6. decembra dočekati Rubin na stadionu u Humskoj, dok će Nefči gostovati Interu.

2024 © - Vesti online