Četvrtak 22.11.2012.
15:45 >> 18:25h
Blic

Tuča komunalaca i prodavaca isped pijace

Komunalci u okršaju sa uličnim prodavcima ispred pijace
 

Do incidenta je došlo kada je kontrola Komunalne policije tražila od uličnih prodavaca lične karte na uvid. Jedan prodavac je dao ličnu kartu, dok su ostali pobegli ka pijaci.

Dok je jedna šrodavačica pokušavala da pobegne prema pijaci noseći sa sobom smotani čaršaf, komunalni policajac je pojurio za njom, uhvatio čaršaf i počeo da je vuče. Svedoci incidenta pričaju da su ubrzo ženi u pomoć priskočili ostali prodavci i u tom komešanju jedan komunalac je izvadio službenu palicu i izudarao po glavi A. J.

Ubrzo je stiglo policijsko pojačanje, a A. J. je priveden u policijsku stanicu zajedno sa još nekoliko svedoka. Komunalni policajci na licu mesta nisu bili ovlašćeni da daju izjave, a načelnik ove službe Nebojša Tomić najavio je da će tim povodom objaviti zvanično saopštenje.

Građani A. J. i D. J. Tokom saslušanja priznali su da su danas napali komunalnog policajca u bloku 44, saopšteno je iz Policijske stanice Novi Beograd. Kako je saopšteno građani su priznali da su komunalnog policajca udarili u predelu grudi i da ih je on tada upotrebom sredstava prinude savladao.

U konsultaciji sa dežurnim tužiocem Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, odlučeno je da se A. J. i D. J. Saslušaju za krivično delo - napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i da se prijava prosledi nadležnom Tužilaštvu radi daljeg postupanja u redovnom postupku, navodi se u saopštenju.

Iz Komunalne policije su podsetili da se na istoj lokaciji početkom meseca desio još jedan incident kada je grupa nezadovoljnih preprodavaca kamenovala vozilo i patrolu Komunalne policije načinivši pritom materijalnu štetu na službenom vozilu.

2024 © - Vesti online